Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
Πάρτι για τον Χιλ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1
Πάρτι για τον Χιλ κηδεία για τον Σουμάχερ

Πραγματικά γρουσούζικος αποδείχτηκε ο 13ος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Αλλο τόσο τυχερός ήταν βέβαια το γκραν πρι του Βέλγου για τον Ντέιμον Χιλ, που ξανανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Η βρεγμένη πίστα του Σπα φιλοξένησε τον πιο επεισοδιακό αγώνα, μέχρι στιγμής, της χρονιάς. Η εκκίνηση βρήκε τον Κούλθαρντ να χτυπά στις μπαριέρες και να επιστρέφει στην πίστα, προκαλώντας μια καραμπόλα δέκα αυτοκινήτων. Ο αγώνας ξανάρχισε σχεδόν μια ώρα μετά, αλλά τα νέα πάλι δεν ήταν καλά για τη Μακλάρεν. Ο Χάκινεν δεν έφυγε καλά, ο Χιλ προσπέρασε και βρέθηκε πρώτος. Ο Σουμάχερ λίγο μετά, προσπάθησε να περάσει τον Χάκινεν απ' την εξωτερική. Ο Φινλανδός χτύπησε στον πίσω τροχό του Σουμάχερ και με ένα τετ - α - κε τέθηκε εκτός αγώνα.

Ο Σουμάχερ ακάθεκτος άρχισε το κυνήγι του Χιλ και στον όγδοο γύρο κατάφερε να προσπεράσει και έγινε καπνός. Ο οδηγός της Φεράρι οδηγούσε εκπληκτικά μέχρι τον 25ο γύρο. Τότε βρήκε εμπρός του τον άλλο οδηγό της Μακλάρεν, τον Κούλθαρντ και καρφώθηκε πίσω του.

Το άδοξο τέλος του αγώνα για τον Σουμάχερ, ήταν θείο δώρο για τον Χιλ. Ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, οδήγησε την Τζόρνταν στη νίκη, ακολουθούμενος από τον άλλο οδηγό της ομάδας Ραλφ Σουμάχερ και όπως ήταν φυσικό στα πιτς στήθηκε πανηγύρι. Ο Eντι Τζόρνταν, οι οδηγοί και οι μηχανικοί, μιλούσαν για δικαίωση της πολύ σκληρής δουλιάς που έχουν κάνει όλη τη σεζόν.

Την ίδια ώρα ο Μίχαελ Σουμάχερ, σε έξαλλη κατάσταση έψαχνε στα πιτς τον Κούλθαρντ, ζητώντας εξηγήσεις και κατηγορώντας τον, ότι πήγε να τον σκοτώσει. Ο Κούλθαρντ δήλωσε αηδιασμένος από τη συμπεριφορά του Σουμάχερ. Οπως και αν έχει, ο Σουμάχερ έχασε μια σίγουρη νίκη και την ευκαιρία να φιγουράρει πρώτος στη βαθμολογία των οδηγών. Οι θεατές πάντως, ασχέτως προτιμήσεων απόλαυσαν έναν συναρπαστικό αγώνα, και εκτός των άλλων είδαν τον Σουμάχερ να κάνει ένα σχεδόν ολόκληρο γύρο με τρεις τροχούς μέχρι να φθάσει στα πιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ