Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
"Ζητάμε το επίδομα του ΟΓΑ που δικαιούμαστε"

Οι παρακάτω πολύτεκνες μητέρες ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΑΔΑΣΗ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΡΙΤΣΗ και ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΠΟΡΦΥΡΗ,από το ορεινό και άγονο χωριό Οξυά Ιωαννίνων, μας στέλνουν τη διαμαρτυρία τους που αφορά τη διακοπή, από τον ΟΓΑ, του επιδόματος που νόμιμα δικαιούνται. "Είμαστε τρεις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες και γι' αυτό παίρναμε επίδομα από τον ΟΓΑ όπως ορίζει ο νόμος. Ομως από τον περασμένο Φλεβάρη 1997 δυο από εμάς, η Α. Βαδάση και η Α. Πρίτση δεν πήραν καθόλου το επίδομα, ενώ η Α. Πορφύρη δεν πήρε τίποτα για όλο το 1998.

Ο,τι δικαιολογητικά μας ζήτησαν από τον ΟΓΑ τα δώσαμε όλα. Αλλα τίποτα, καμία απάντηση δε λάβαμε. Γράψαμε τότε για το ζήτημά μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κεντρική διεύθυνση του ΟΓΑ, στον υπουργό Γεωργίας, ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οι δυο τελευταίοι μας υπέδειξαν να ενημερώσουμε τη διεύθυνση του ΟΓΑ, πράγμα το οποίο ήδη το είχαμε κάνει.

Ομως ο ΟΓΑ, μέχρι σήμερα, δεν καταδέχτηκε να μας απαντήσει καθόλου και διερωτόμαστε, τι είδους πολιτική είναι αυτή που κρατά ο Οργανισμός απέναντι στους ασφαλισμένους και δικαιούχους του; Γιατί κρατά αυτή τη στάση και κάνει τον "κουφό"; Αν υποθέσουμε ότι τα στοιχεία που του στείλαμε είναι ελλιπή, τότε γιατί δε μας ενημερώνει τι ακριβώς ζητά; Είναι υποχρέωσή του. Εμείς ξέρουμε πώς τα βγάζουμε πέρα, με την ακρίβεια που επικρατεί, με τα λίγα εισοδήματα που έχουμε και τη μεγάλη οικογένεια που πρέπει να συντηρήσουμε.

Επίσης, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΟΓΑ, όταν σε άλλες πολύτεκνες μητέρες συμπατριώτισσές μας δίνει κανονικά τα επιδόματα που δικαιούμαστε και σε μας τις τρεις, όχι. Και όχι μόνο μας στερεί το δικαίωμά μας, αλλά δεν καταδέχεται καν, να μας πει και το λόγο! Γι' αυτό και μεις, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας μ' όλη τη δύναμη της ψυχής μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε πλατύτερα γνωστή, την αδικία αυτή που γίνεται σε βάρος μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ