Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Νέες βίαιες ταραχές

ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ.-

Διογκώνεται για άλλη μια φορά η λαϊκή δυσαρέσκεια, προσλαμβάνοντας διαστάσεις εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης που κυριαρχεί στη χώρα.

Στο προσκήνιο βρέθηκε χθες η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της απέραντης νησιωτικής χώρας, η Σουραμπάγια.Χιλιάδες φοιτητές από σχεδόν όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας επικεντρώνοντας "τα πυρά" τους στο πρόσωπο του Προέδρου Χαμπίμπι,που τον καλούσαν να παραιτηθεί αμέσως. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη φοιτητική διαδήλωση, όμως αυτή τη φορά δεν ήταν αναίμακτη. Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση που κατευθυνόταν προς το κυβερνητικό μέγαρο, όπου διαμένει ο Χαμπίμπι κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Οι αστυνομικοί χτύπησαν τους διαδηλωτές με ραβδιά, ενώ πολλοί από αυτούς έπεσαν και καταπατήθηκαν στην αναταραχή που δημιουργήθηκε.

Οι φοιτητές δήλωσαν όμως αμετακίνητοι στην απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις όσο ο Χαμπίμπι παραμένει στην πόλη τους, και παρά την έκτακτη αποστολή και συγκέντρωση στην πόλη τους πολυάριθμων ισχυρών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, η χθεσινή συγκέντρωση ήταν διπλάσια σε όγκο από την αντίστοιχη της Τρίτης. Κύριο αίτημα των διαδηλώσεων είναι ή να σταματήσει ο Πρόεδρος την άνοδο στις τιμές των βασικών αγαθών, ή να παραιτηθεί.

Θορυβημένος από τις εντεινόμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις, αλλά και τις ταραχές που γίνονται σε όλη τη χώρα, ο Χαμπίμπι - επί δεκαετίας στενός συνεργάτης και φίλος του πρώην "δικτάτορα" Σουχάρτο - κάλεσε το λαό να δείξει υπομονή και δήλωσε πως είναι πλήρως ενήμερος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έθνος, που αγωνίζεται να αναδιπλωθεί από τη σοβαρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει τις τελευταίες δεκαετίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ