Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
"Εν ψυχρώ" στη διάλυση!

Σε εκκαθάριση θα τεθεί η εταιρία, αν δεν αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις ξεπουλήματος, ανακοίνωσε χτες η Α. Διαμαντοπούλου. Υπό απόλυση 400 εργαζόμενοι τις επόμενες μέρες!

"Εν ψυχρώ" συνεχίζεται πλέον η διάλυση της μεγαλύτερης χαρτοβιομηχανίας της χώρας, της ΣΟΦΤΕΞ,αφού όπως ανέφερε - και ήταν αναμενόμενο - χτες η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, σε έκτακτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αφ' ενός, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση, και, αφ' ετέρου, εάν δεν έχουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές, η ΣΟΦΤΕΞ θα τεθεί σε εκκαθάριση!

Πάντως, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η Α. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους ότι στις αμέσως επόμενες μέρες πρέπει να αποχωρήσουν "οικειοθελώς" από την εταιρία 400 εργαζόμενοι.Σε διαφορετική περίπτωση, θα απολυθούν με τις διαδικασίες περί ομαδικών απολύσεων!

Οσο για την πορεία ιδιωτικοποίησης, η υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κοινοπραξία "Λόκριτς" θα συνεχιστούν και αυτή τη βδομάδα, ενώ, στην περίπτωση που δεν έχουν αποτέλεσμα, θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη "Φορθ Τζαίημς".Πάντως, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να επέλθει συμφωνία αγοράς με τη "Λόκριτς", αφού κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αμφισβητούν το πραγματικό ενδιαφέρον της κοινοπραξίας και, όπως επισήμανε η Α. Διαμαντοπούλου, μένουν ανοιχτά 17 ζητήματα μεταξύ υπουργείου και "Λόκριτς" που πρέπει να επιλυθούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ