Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36

Στο έλεος των "χορηγών"
το Ελληνικό Σκάκι
Συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναχώρησης των εθνικών ομάδων στη Ρωσία για την 33η Σκακιστική Ολυμπιάδα

Με την απουσία - όχι μόνο της ηγεσίας του ΔΣ - αλλά και ενός απλού μέλους της ΕΣΟ, καθώς επίσης τη μη προσέλευση της Γυναικείας Ομάδας και του προπονητή Ν. Γαβριλάκη,πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των εθνικών μας ομάδων την Πέμπτη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Εσπέρια", Σταδίου 22.

Στο προεδρείο της συνέντευξης Τύπου, ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών GM Σπύρος Σκέμπρης,εκπρόσωπος της ΕΣΟ, ο μετρ Θ. Τσομπαρτζόγλου,ο διοργανωτής του προολυμπιακού τουρνουά Αν. Καραμπινάς από την Καρδίτσα και ο εκπρόσωπος της χρηματιστηριακής εταιρίας "Financial Services",κ. Κονταλέξης, που είναι και ο επίσημος χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΟ, μεταξύ άλλων, είπε απλά και καθαρά ότι το άθλημα του σκακιού θα ενισχυθεί από την ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι από το Δημόσιο, ενώ ο κ. Κονταλέξης διαβεβαίωσε ότι τη χορηγία δεν την κάνει η εταιρία του για λόγους προβολής, αλλά από αγάπη στο πνευματικό άθλημα... Σε ερώτησή μας αν οι δικές του χορηγίες και πιθανά και άλλων επιχειρηματιών, βοηθήσουν ολόκληρη τη σκακιστική βάση της χώρας και όχι μόνο την κορυφή, απάντησε ότι η προσπάθεια της εταιρίας του - τα κέρδη της οποίας αναμένεται να φθάσουν το 1,5 δισεκατομμύριο - αποτελεί κοινωνικό έργο και ακόμα πρότεινε να του δοθεί από τη Σκακιστική Ομοσπονδία, πλήρες πρόγραμμα των αγώνων, των εκδηλώσεων και των οικονομικών αναγκών του Ελληνικού Σκακιού, προκειμένου - μαζί με άλλους χορηγούς - να αναλάβουν τη γενική χορηγία του σκακιού στην Ελλάδα... (;).

Με λίγα λόγια, πλήρης υποκατάσταση της ΕΣΟ και της πολιτείας. Κατά τη γνώμη μας, μάλλον ανενημέρωτος σε σκακιστικά θέματα πρέπει να είναι ο κ. Κονταλέξης, διαφορετικά, θα γνώριζε ότι ιστορικοί σκακιστικοί σύλλογοι κλείνουν οριστικά, εκατοντάδες άλλοι υπολειτουργούν μετά την κατά 80% περικοπή της ετήσιας επιχορήγησης από την ΓΓ Αθλητισμού. Θα γνώριζε ότι χιλιάδες αθλητές του σκακιού πληρώνουν παράβολο συμμετοχής για να ΑΘΛΗΘΟΥΝ πνευματικά. Θα γνώριζε ότι χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης διψάνε για μάθηση και άθληση του σκακιού, αλλά το σκάκι δεν μπήκε στα σχολεία. Θα μπορέσουν, λοιπόν, οι "χορηγοί" να καλύψουν ένα τέτοιο πανελλαδικό πρόγραμμα ανάπτυξης του σκακιού χωρίς οικονομικά οφέλη; Η συνέχεια της συνέντευξης στο επόμενο φύλλο.

Δ. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ