Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο",

"Περιμένω μια απάντηση"

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ τ. καθηγητής Μαθηματικών Βαρβακείου Σχ., Αθήνα: (Προς τον δήμαρχο Αθηναίων). Κύριε Αβραμόπουλε, ως δημότης Αθηναίων σας έχω καταγγείλει, με 30 έγγραφες καταγγελίες μου, δυο αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για κάλυψη παράνομης λειτουργίας καταστήματος. Ομως καμιά ενέργεια για αποκατάσταση της νομιμότητας δεν έχει γίνει και καμία απάντηση δεν έλαβα. Με 9 αιτήσεις μου την τετραετία, σας έχω ζητήσει ραντεβού και τίποτα δεν έχει γίνει. Η αδυναμία σας να παρέμβετε με ώθησε να προχωρήσω τον Απρίλιο του 1998 σε αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Την Τρίτη 22 - 9 - 98 άρχισε η ανάκριση για το θέμα αυτό από την Ειρηνοδίκη Αμαρουσίου.

Η δικαιοσύνη ευαισθητοποιήθηκε σε 5 μήνες, εσείς όμως κύριε Αβραμόπουλε προτιμήσατε τη σιωπή, γιατί; Περιμένω μιαν απάντηση.

Ανεπίδοτο τηλεγράφημα

ΘΟΔΩΡΗΣ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΙΝΗ, Μοσχάτο, Αθήνα: (Προς ΟΤΕ). Την 14η Αυγούστου 1998 στείλαμε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια αγαπητού φίλου που η κηδεία του γινόταν την ίδια μέρα (Ισθμια Κορινθίας) (παραλήπτης του τηλεγραφήματος: Αγγελική Καρανίκου - Στατήρη). Μετά 20 μέρες, υπάλληλος της Υπηρεσίας σας, μας πληροφόρησε ότι το τηλεγράφημα παραμένει ανεπίδοτο στην Κόρινθο γιατί κανείς δεν πήγε να το παραλάβει, μετά το σχετικό ειδοποιητήριο που στάλθηκε στο σπίτι του εκλιπόντος!

Επειδή η μη επίδοση του τηλεγραφήματος με την έκφραση των συλλυπητηρίων μας, δίνει την εντύπωση της απουσίας μας από το θλιβερό γεγονός, πράγμα που μας θίγει άμεσα, παρακαλούμε να μεριμνήσετε ούτως ώστε οι παραλήπτες να πληροφορηθούν τα της τύχης του τηλεγραφήματος και της ευθύνης σας.

Διαστρεβλωτές

ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ,Πρέβεζα: Πάντα στις εκλογές προσπαθούν οι διαστρεβλωτές να μας πείσουν, ότι πρέπει να ψηφίσουμε τα μικρά κόμματα, για να μη μας εμπαίζουν τα δυο μεγάλα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Μα τι αντιθέσεις έχουν και τα μικρά κόμματα - όπως ο ΣΥΝ που το μέλος του η Δαμανάκη είναι υποψήφια δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ; Η μήπως το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα που λέει ότι το ΠΑΣΟΚήταν καλό έως τότε που ο ίδιος ήταν υπουργός με το περίφημο "Τσοβόλα δώστα όλα"!

Και το ωραίο είναι πως το "παίζουν" αριστεροί και δε... συμμαζεύεται. Μα και το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, που θέλει να ονομάζεται ότι είναι κίνημα "σοσιαλιστικό", πώς είναι δυνατόν, να υποτάσσεται στο ΝΑΤΟ, στέλνοντας στρατό στη Βοσνία και Αλβανία;

Δεν πάει άλλο

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,συνταξιούχος της ΔΕΗ, Αθήνα. Σαν παλαίμαχος συνδικαλιστής που είμαι, βλέπω ότι η κατάσταση που μας έχει επιβάλλει η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν πάει άλλο. Τα νομοσχέδια που περνάει στη Βουλή έχουν σκοπό να καταργήσουν όλα μας τα δικαιώματα που με ιδρώτα και αίμα κατακτήσαμε. Ενα πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, μέχρι τώρα παίρναμε για επίδομα θανάτου τρεις μισθούς. Ομως ο κ. Σημίτης έβαλε πλαφόν 400.000 χιλ. οπότε για να μας θάψουν θα πρέπει να μας αναλάβει ο δήμος όπως γινόταν στην κατοχή!

Δεν ξέρω τι άλλο περιμένει ο ελληνικός λαός για να τους γυρίσει την πλάτη μια για πάντα. Εμείς οι αγωνιστές - κομμουνιστές θα 'μαστε πάντα μπροστά στην πάλη για το δίκιο του εργαζόμενου, όμως για να μπορέσει να γίνει αυτό, περιμένουμε όλο τον προοδευτικό λαό να συμπορευτεί μαζί μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ