Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Μαζί για τη νικηφόρα διαδήλωση!

Χρειάζεται όλοι οι υποψήφιοι να προβάλλουν τις πολιτικές τους θέσεις και με βάση αυτές να συγκριθούν και να κριθούν από το λαό της Αθήνας, επανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αλλά την ίδια ώρα εντός και εκτός τηλεοπτικών σταθμών οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοί του στην Αθήνα συνέχιζαν να καταφεύγουν στην τακτική του εύκολου εντυπωσιασμού, στην κουβέντα για ευκολοπούλητα στο γυαλί ζητήματα και όχι στη συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης και του δημότη. Απλώς γιατί αν μιλήσουν για αυτά, θα προδοθούν. Και με την πασαρέλα προσπαθούν όσο τίποτα άλλο να αποφύγουν να παραδεχτούν πως δεν υπηρετούν παρά την ίδια πολιτική, την ίδια ομάδα συμφερόντων, αυτή των κυρίαρχων κύκλων και της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Σ' αυτή την πραγματικότητα βρίσκεται η δυναμική της "Συμπαράταξης για την Αθήνα". Γιατί ο συνδυασμός του Λεων. Αυδή έχει εξ αρχής ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Δεν έχει καταφύγει σε βαρύγδουπες εξαγγελίες και σε λόγια που μοιράζονται αναιτιολόγητα. Προτάσεις έχει καταθέσει, κάθε μια από τις οποίες αποτελεί και ένα πεδίο αγώνα. Η Συμπαράταξη αποφεύγει συνειδητά να εμφανιστεί ως ένας ακόμα από τους "σωτήρες" της πόλης. Γιατί η πόλη μπορεί να σωθεί μόνο από τους κατοίκους της. Τους ανθρώπους που εργάζονται, κατοικούν, σπουδάζουν, δημιουργούν στις γειτονιές και στο κέντρο της και ενδιαφέρονται.

Και είναι αυτοί οι άνθρωποι που συνιστούν την τρίτη μεγάλη κατάκτηση της Συμπαράταξης. Η πρώτη ήταν η ίδια η συγκρότησή της. Γιατί τίποτα δεν ήρθε έτοιμο. Εκτός από την ανάγκη να διακηρυχτεί ότι οι άνθρωποι αυτής της πόλης- οι αριστεροί άνθρωποι, αυτοί που σκέφτονται ότι δεν πάει άλλο, ή όπως έχει πει ο Π. Κοροβέσης θέλουν να φωνάξουν "άι σιχτίρ" - έχουν λόγο με θέσεις για την πόλη που θέλουν, με γνώση ότι τίποτα δε χαρίζεται και με διάθεση για αγώνα και τώρα και μετά τις εκλογές.

Η δεύτερη κατάκτηση ήταν η κατάρτιση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού. Ο Λεων. Αυδής λίγο πριν την παρουσίασή του είχε δηλώσει υπερήφανος γιατί οι υποψήφιοι, τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της "Συμπαράταξης", παλιοί γνώριμοι σε κοινούς αγώνες - κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς ή πολιτικούς - ίσως από διαφορετικές αφετηρίες και πάντως με υπαρκτές τις διαφορές μεταξύ τους, δεν τις φοβήθηκαν, ούτε και τις απέκρυψαν υποκριτικά. Τις διατήρησαν μαζί με τις συμπτώσεις τους, μετατρέποντάς τες σε διαβατήριο αγώνα, ικανού να φέρει αποτελέσματα και να εγγυηθεί τη συνέχεια της δράσης.

Στην πορεία της "Συμπαράταξης" από τότε μέχρι σήμερα προστίθενται κάθε μέρα και άλλοι, απλοί άνθρωποι της πόλης, που πυκνώνουν τις γραμμές της, γιατί καταλαβαίνουν ότι μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο της Αθήνας. Οταν μεταβληθούν οι εκλογές σε μια μεγάλη και νικηφόρα διαδήλωση.Την πρώτη, των πολλών που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, γιατί, διάολε,δε θα τους αφήσουμε να φορολογήσουν και τα όνειρά μας.

Γ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ