Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι καλύτερες προθέσεις

Και να, που το καλοκαίρι πέρασε, τα σχολεία άνοιξαν, τα χρώματα άλλαξαν ξαφνικά, τα αυτοκίνητα αλάλιαξαν και η παραμονή στο σπίτι έγινε σχεδόν επιθυμητή, ενώ η τηλεθέαση περισσότερο αναγκαία. Είναι, λοιπόν, η στιγμή να δούμε ποιες σειρές ετοιμάστηκαν (περιμένουν στη ...σειρά). Σειρές, που φιλοδοξούν να κερδίσουν την αγάπη του κοινού και επιμένουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του. Πολλά υπόσχονται οι σειρές, καλές προθέσεις είχαν οι δημιουργοί τους, πολλές προσπάθειες κατέβαλαν για να κάνουν αυτά τα δραματικά, κοινωνικά, κωμικά, αστυνομικά θέματα και να μας αγγίξουν. Καλές προθέσεις, αλλά που θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Και ακόμη παραμένει άγνωστο ποια θα είναι τελικά η σειρά εκείνη που θα κλέψει τη φετινή τηλεοπτική παράσταση. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια γρήγορη κυριακάτικη ματιά στις υποθέσεις τους και ας κάνουμε τις δικές μας υποθέσεις.

Χωρικά Υδατα

Μια δραματική, κοινωνική σειρά 24 επεισοδίων, που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Δημήτρη Ποταμιάνου,θα μας μεταφέρει στα 1939 και θα μας συστήσει σε δυο πλούσιες οικογένειες: Τους Σολδάτους και τους Γληνούς. Κεντρικός ήρωας είναι το "μαύρο πρόβατο" της οικογενείας του, ο Γεράσιμος Σολδάτος, που ζει μια έντονη ζωή, γεμάτη "ήρωες" της μιας βραδιάς, αλλά και βιώνει ανομολόγητα πάθη, παίρνει μέρος σε ανελέητες συγκρούσεις και καταλήγει σε συμβιβασμούς, εξαρτήσεις, προδοσίες. Ονειρα ανεκπλήρωτα κάνει. Η ανατολή της ζωής του τον βρίσκει στα έτοιμα πλούτη που του προσφέρει η οικονομική άνεση του εφοπλιστή πατέρα του. Οι δυο μεγάλες οικογένειες θα ενωθούν μέσα στα χωρικά τους ύδατα που μυρίζουν χρήμα... Διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά και διαπλεκόμενα πάθη θα ανθίσουν και θα μαραθούν.

Μέσα στα χωρικά λιμνάζοντα από χρήμα ύδατα θα αναδυθεί σα νούφαρο ένας έρωτας μοναδικός, μια αγάπη χωρίς μικροεγωισμούς, συμφέροντα και ανταποδοτικές προσδοκίες, μια αγάπη αληθινή, που θα ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια, θα επιτρέψει σε εκείνους που τη ζουν - τηλεοπτικά εννοείται - να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Διαμαντόπουλου. Μουσική: Διονύση Τσακνή. Πρωταγωνιστούν οι: Εύα Κοταμανίδου, Νίκος Γεωργάκης, Δημήτρης Τάρλοου, Γιάννης Μόρτζος, Ελισάβετ Ναζλίδου, Εφη Χατζηφώτη, Γιάννα Νικολοπούλου, Σταύρος Μαυρίδης, Αθηνά Παππά, Νίκος Ψαρράς, Αγης Εμμανουήλ, Μαρία Αναστασίου, Ζαφείρης Κατραμάς και άλλοι. Το 1ο επεισόδιο θα παρουσιαστεί την Τρίτη στις 21.00.

Τα φτερουγίσματα του γλάρου

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λευτέρη Καπώνη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλα, η σειρά των 20 επεισοδίων αφηγείται την εξής ιστορία: Ο Πάρης Υφαντής, πρώην ντετέκτιβ και πρώην ναυτικός, δέχεται τη δουλιά που του προτείνει ένας παράξενος λεσχιάρχης ο Κανάκης, για ένα γελοίο φωτογράφο που εκβιάζει μια κυρία της υψηλής κοινωνίας. Εύκολη δουλιά του φαίνεται και προσοδοφόρα. Θα πάρει δυο εκατομμύρια δραχμές μετρητά για λίγη ώρα. Για μια επίσκεψη μονάχα. Ομως, φυσικά, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η περιπέτεια αρχίζει μόλις τώρα και ο "γλάρος", μια πανέμορφη γυναίκα που σφράγισε τη ζωή του Πάρη, αρχίζει να φτερουγίζει μέσα στη μνήμη του και στην καρδιά του. Παίζουν: Απόστολος Γκλέτσος, Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Αρμένης, Γιώτα Φέστα, Νίκος Βερλέκης, Νίκος Ορφανός, Ντινος Αυγουστίδης, Μαρία Τζομπανάκη, Γιάννα Βοργία κ.ά. Συμμετέχει η Ελένη Φιλίνη. Την Τετάρτη από την ΕΤ-1 στις 22.00.

Νυχτερινό δελτίο

Η αστυνομική - κοινωνική σειρά, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη, σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου, αγγίζει θέματα καθημερινά, τραγικά, αληθινά, θέματα, που μας καίνε τα τελευταία χρόνια. Η ξενοφοβία, το εμπόριο βρεφών, το κυνήγι της είδησης, το χτίσιμο μιας καριέρας (με φτηνά υλικά), ο αθέμιτος ανταγωνισμός, αλλά και ο φόνος εναλλάσσονται συνεχώς στην εκπομπή, με αποτέλεσμα να κρατούν το ενδιαφέρον και την αγωνία του τηλεθεατή σε υψηλή ένταση και να του κόβουν την ανάσα. Η σειρά αντλεί τα θέματά της από σύγχρονες καθημερινές ιστορίες, από την "πραγματικότητα" της πρώτης είδησης, που στοχεύει στην ακροαματικότητα και που ξεπερνάει και την πιο ασυγκράτητη φαντασία. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, που θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-1 την Τρίτη, στις 22.00, θα μάθουμε από το δελτίο ειδήσεων τη δολοφονία ενός ζευγαριού Αλβανών. Η δημοσιογράφος του καναλιού "Χελάς Τσάνελ", η Γιάννα Καραγιώργη, αφήνει υπονοούμενα ότι υπάρχουν παιδιά του ζεύγους και ότι πρόκειται στο επόμενο "νυχτερινό δελτίο" να αποκαλύψει μια είδηση - "βόμβα", που σχετίζεται με την υπόθεση των δολοφονημένων Αλβανών. Μα, δε θα προλάβει. Θα πεθάνει κάτω από παράξενες συνθήκες στο χώρο της δουλιάς της, λίγο πριν βγει στον αέρα. Τότε, ο αστυνόμος Χαρίτος καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για ερωτικό έγκλημα, όπως έδειχναν όλα τα στοιχεία στην αρχή, αλλά κάτι τρομερό κρύβεται πίσω από τις τρεις αυτές δολοφονίες. Το σενάριο είναι των Κάκιας Ιγερινού και Πάνου Κοκινόπουλου. Η μουσική είναι του Διονύση Τσακνή. Στη σειρά συνεργάζονται: ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Χρήστος Βαλαβανίδης, η Μαριαλένα Καρμπούρη, ο Μάνος Βακούσης, ο Αντώνης Αντωνίου, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιάννης Μπέζος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Στέλιος Μάινας, η Σμαράγδα Καρύδη, η Μαρία Ζερβού, ο Μπάμπης Σπανός, η Μαρία Λεκάκη και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Μικρό σπίτι στο Παγκράτι

Μια κωμική σειρά 18 ημίωρων επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Παληγιαννόπουλου και σε σενάριο της Ομάδας "Ντόρτια" με πρωταγωνιστές την Ελένη Γερασιμίδου, την Κατιάνα Μπαλανίκα, τον Κώστα Ευριπιώτη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς ξεκινά την Παρασκευή και μας καλεί να ζήσουμε για λίγο κοντά σε μια μικρή μονοκατοικία, εκεί κάπου στο Παγκράτι μαζί με την Ελένη, τον Κυριάκο και τα τέσσερα παιδιά τους. Ο σύζυγος εργάζεται στο Δήμο Αθηναίων ως κηπουρός και καμιά φορά εργάζεται και σε ιδιωτικούς κήπους. Περιποιείται φυτά, αλλά περιποιείται και την εμφάνισή του με κοστούμια σινιέ και πασαλείβεται με ακριβά γαλλικά αρώματα. Η Ελένη εργάζεται ταμίας σε ένα σούπερ μάρκετ και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, γιατί ο σύζυγος είναι εντελώς αμέτοχος σε όλα. Μπορεί οι γείτονες να λυπούνται την άτυχη γυναίκα, όμως εκείνη δεν το βλέπει. Αγαπάει τον άντρα της και τα παιδιά της και τις καθημερινές δυσκολίες τις αντιμετωπίζει με χιούμορ. Ομως, μια μέρα μαθαίνει ότι ο καλός της, ο Κυριάκος, ο περιποιητής φυτών, περιποιείται τα φυτά, αλλά και το σώμα μιας πλούσιας και φανταχτερής χήρας, που τον αποκαλεί μάλιστα "Κούλη μου"... Η Ελένη από πρόβατο γίνεται ταύρος κι αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Και την παίρνει με διάφορους τρόπους, ηθικούς και ανήθικους, θεμιτούς και αθέμιτους, κωμικούς και τραγικούς. Το όνειρό της είναι να εξοντώσει οικονομικά τη χήρα και τον Κούλη της. Θα το πετύχει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ