Κυριακή 4 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Πριν την κάλπη

ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΕΡΗ,Πειραιάς. Πάντα στις εκλογές, οι υποψήφιοι που ανήκουν στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, δημιουργούν συγχύσεις στους ψηφοφόρους, πότε με τις ψεύτικες υποσχέσεις τους και πότε με τα ρουσφέτια τους. Μοναδικός σκοπός τους είναι, να αρπάζουν την ψήφο και να τους ξεχάσουν την επομένη των εκλογών. Καταρτίζουν συνδυασμούς με ονόματα "γνωστά", για να θολώσουν τα νερά, μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό και παραπλάνηση του λαού. Ετσι και τώρα, με τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβρη, μιλούνε για "θαύματα και πράγματα" που πρόκειται να γίνουν, αν εκλέγουν.

Οσο για τη ΣΥΝασπισμένη Δαμανάκη και νυν υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, με το προεκλογικό της σλόγκαν "επτά βήματα για μια Αθήνα πόλη για να ζεις", διεκδικεί τη δημαρχία της πρωτεύουσας.

Πιστεύει ότι θα παραπλανήσει τους "αφελείς" με την προηγούμενη "κόκκινη" πορεία της, που πολύ γρήγορα αποχρωμάτισε, για να βρεθεί στα χρώματα που τελικά της "πηγαίνουν".

Ομως οι ψηφοφόροι δε θα πρέπει να ξεγελαστούν αυτή τη φορά. Στις εξετάσεις που έχουν δώσει - όλοι αυτοί που τάζουν συνέχεια χωρίς κανένα αντίκρισμα - έχουν αποτύχει. Πρέπει να ζυγίσουν πολύ καλά τα πράγματα πριν φθάσουν στην κάλπη, ώστε το αποτέλεσμα να 'ναι υπέρ τους.

Συκοφαντίες

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ,Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης: Από τότε που οι "κομμουνιστές" ηγέτες, έγιναν ηγέτες του καπιταλισμού, προσπαθούν να μας πείσουν, μαζί με τα παγκόσμια τσιράκια του καπιταλισμού, πως ο κομμουνισμός χρεοκόπησε. Δεν μπορούν όμως να αμαυρώσουν τις πιο σπουδαίες και λαμπρές σελίδες της ρούσικης ιστορίας. Η μια είναι η Οκτωβριανή Επανάσταση και η άλλη ο Πατριωτικός Πόλεμος εναντίον του ναζισμού - φασισμού.

Τη μερίδα του λέοντος στις θυσίες αυτές είχαν οι κομμουνιστές, κι ας μη βαυκαλίζονται πολλοί ότι οι Ρώσοι πολέμησαν επειδή ήταν πατριώτες. Γιατί η πατρίδα δεν είναι αφηρημένη έννοια, δεν είναι γεωγραφικός χώρος. Είναι χώρος όπου κατοικούν οι λαοί μ' όλες τις καταβολές τους και γι' αυτούς τους λαούς οι κομμουνιστές απανταχού της γης είναι μπροστάρηδες, στην ειρήνη και στον πόλεμο. Γι' αυτό και είναι οι καλύτεροι πατριώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ