Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νευρικότητα στη Σοφοκλέους

Σήμερα τα έντοκα εξάμηνης διάρκειας

Με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες διακυμάνσεις των τιμών στις διάφορες μετοχές, αλλά και στο Γενικό Δείκτη των τιμών εξελίχθηκε η χτεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Τελικά, ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,15%, παρά το γεγονός ότι αρχικά η πτώση είχε φτάσει το 3,9%, ενώ περί τα μέσα της συνεδρίασης είχε δείξει και +0,2%. Ο τζίρος κινήθηκε στα 43 δισ. δρχ. Εντονο είναι το παιχνίδι που φαίνεται να γίνεται με τη μετοχή του ΟΤΕ, η οποία κάποια στιγμή είχε απώλειες της τάξης του 6,7%, ενώ στο τέλος έκλεισε σχεδόν στην τιμή της Παρασκευής. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο τζίρος μόνο του ΟΤΕ ξεπέρασε τα 7 δισ. δραχμές. Χτες πάντως από τις 250 μετοχές που διακινήθηκαν οι 130 βελτίωσαν την τιμή τους, ενώ 11 έμειναν σταθερές.

Στο μεταξύ, δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας ποσού ύψους 70 δισ. δραχμών διενεργείται σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών. Η ημερομηνία έκδοσης και διακανονισμού θα είναι η Παρασκευή 9 Οκτώβρη 1998.

Η δημοπρασία θα γίνει από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς, οι οποίοι, σημειωτέον, όλο αυτό το διάστημα, αξιοποιώντας τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από τη διεθνή αναταραχή, έχουν ανεβάσει τα επιτόκια των τίτλων του ελληνικού δημοσίου σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τα προ της κρίσης επίπεδα.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη σημερινή δημοπρασία θα γίνουν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές από Βασικούς και μη Βασικούς Διαπραγματευτές, οι οποίες μπορούν να ικανοποιηθούν μέχρι συνολικού ύψους 20% του δημοπρατούμενου ποσού κατά κατηγορία τίτλων. Η προμήθεια που θα δοθεί ορίζεται σε 0,25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ