Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΥΛΑ ΒΡΑΝΑ
Δεν αποδεχόμαστε τη μιζέρια

Και εδώ, όπως σε όλη την Εύβοια, η ανεργία των γυναικών είναι μεγάλη. Μερικές δουλεύουν σε μικρομάγαζα ή σε καταστήματα τροφίμων. Υπάρχει ακόμα μια βιοτεχνία ρούχων (παντελόνια) όπου εργάζονται 80-100 γυναίκες.

Οι νέες δεν ασχολούνται πια με αγροτικές δουλιές, καθώς η γεωργία φθίνει. Παλιότερα ήταν αναπτυγμένη η καλλιέργεια της ελιάς, των αμπελιών, των λεμονιών. Σήμερα οι γυναίκες που ασχολούνται με αγροτικές εργασίες είναι πάνω από 50-60 χρόνων. Οι νέες ή επιδιώκουν να βρουν άλλες δουλιές, φυλάνε παιδιά ή δε δουλεύουν ή φεύγουν από τον τόπο τους. Ενας κρατικός παιδικός σταθμός που είχαμε πέρασε στην ευθύνη του Δήμου Καρύστου, χωρίς ακόμα να έχει υπογραφεί σύμβαση με το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Εμείς ζητάμε να υπάρχει χρηματοδότηση από το κράτος, ακόμα κι αν τον αναλάβει ο δήμος, ώστε να μην πληρώνουν τροφεία οι γονείς.

Υπάρχει στην περιοχή μας ένα πολιτιστικό κέντρο υπό την αιγίδα του δήμου με χορευτικό και θεατρικό τμήμα, τμήμα σκακιού και ζωγραφικής.

Εμείς είμαστε αντίθετοι ακόμα και στο να πληρώνουν συμβολικά γι' αυτά οι δημότες. Γιατί αν αρχίσουν να πληρώνουν, μπορεί να φτάσουμε στο μέλλον στο σημείο ή να κλείσουν αυτά τα τμήματα ή να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εξυπηρετώντας μόνο όσους έχουν να πληρώνουν. Δε θέλουμε να αποδεχτούμε μια μίζερη κατάσταση που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος στους δημότες. Μια άλλη διαφορά μας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς είναι ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο "Καποδίστριας", εμείς θέλουμε οι κάτοικοι να συσπειρωθούν και να παλέψουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και μέσα από το δικό μας συνδυασμό θα αντισταθούν πολύ πιο καλά και με θετικά αποτελέσματα γιατί εμείς διεκδικούμε. Δεν είμαστε όπως άλλοι, που πηγαινοέρχονται στη νομαρχία και ζητάνε εξυπηρετήσεις για το Δήμο από τους βουλευτές... Θέλουμε ενεργοποιημένους τους δημότες και τις δημότισσες για να λυθούν τα προβλήματα που ήδη έχουμε, αλλά και αυτά που θα έρθουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ