Κυριακή 11 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29

Ο Μικ Ντούχαν νικητής
πρωταθλητής στην πατρίδα του

Είσαι και θα είσαι ο πρωταθλητής. Ο Νικ Ντούχαν γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου, τον πέμπτο στην καριέρα του, στην Αυστραλία, όπου πραγματοποιήθηκε ο προτελευταίος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσικλετών. Ο μεγαλύτερος σύγχρονος αναβάτης έγινε ο δεύτερος περισσότερο πολυνίκης οδηγός στην ιστορία. Φυσικά, η νίκη του στο Φίλιπ Αϊλαντ πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους 10.000 συμπατριώτες του, που είχαν κατακτήσει την πίστα. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Ντούχαν έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς και, φεύγοντας πρώτος, ακολούθησε μια ξέφρενη και μοναχική πορεία για 27 γύρους. Ο μεγάλος αντίπαλος του, ο Μαξ Μπιάτζι τερμάτισε 8ος και, έτσι, έχασε το τρένο του τίτλου. Δεύτερος, ο Σάιμον Κρέιφερ, ο οποίος οδήγησε καταπληκτικά, κάνοντας και ρεκόρ πίστας, ενώ ο Αλεξ Κριβιγιέ, πήρε την πρώτη θέση.

Στα 250 κ. εκ., όλα θα κριθούν σήμερα, που διεξάγεται ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος στο Μπουένος Αϊρες. Ο Ρόσι πήρε τη νίκη, τρίτη συνεχόμενη, με τους Καπιρόσι και Ζακ να ακολουθούν. Στη βαθμολογία προηγείται ο Καπιρόσι, που έχει, όμως, σε απόσταση αναπνοής τον Χαράντα, αφού τους χωρίζουν μόλις 4 βαθμοί.

Στα 125 κ. εκ. ο Σακάτα πήρε τον τίτλο, τερματίζοντας τέταρτος σε έναν αγώνα τακτικής. Για την ιστορία, οι τρεις πρώτοι στα 125 κ. εκ. ήταν οι Αζούμα, Μανάκο και Μελάρντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ