Κυριακή 11 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Με το ίδιο νόμισμα

Αναγνώστης μας με τα αρχικά Λ. Α. Ε., σιδηροδρομικός από την Αθήνα, με γράμμα του, καταγγέλλει τα παρακάτω:

"Το 1990 η ΝΔ, με πρόσχημα την ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, επέβαλε με το Ν. 2084 έκτακτη εισφορά 1,8% σε μισθούς και συντάξεις.

Σήμερα, οι "εκσυγχρονιστές" του ΠΑΣΟΚ - οι οποίοι από τη θέση της αντιπολίτευσης είχαν υποσχεθεί την κατάργηση αυτής της εισφοράς, όταν θα ξαναγίνονταν κυβέρνηση - με την παρότρυνση και ενθάρρυνση των σφραγιδοφυλάκων συνδικαλιστών, βάζουν κι αυτοί το χέρι (αυτή τη φορά βαθύτερα) στην τσέπη των εργαζομένων και συνταξιούχων σιδηροδρομικών με το νέο χαράτσωμα 3% σε μισθούς και συντάξεις, ενώ ο νέος τσάρος της οικονομίας και εντολοδόχος των Βρυξελλών δεν περνά μέρα, που να μη μας διαβεβαιώνει ότι δε θα επιβληθούν νέοι φόροι. Και μετά παραπονιούνται που τους λέμε ...φορομπήχτες.

Εδώ θα πρέπει να πούμε πως η μηνιαία εφημερίδα των συνταξιούχων σιδηροδρομικών, ενώ στα προηγούμενα φύλλα της έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας (ΤΑΠΟΣΕ), προτείνοντας την επιβολή έκτακτης εισφοράς σαν τη μόνη λύση για τη διάσωσή του, στο τελευταίο φύλλο της (Σεπτέμβρης 1998), χύνει κροκοδείλια δάκρυα, όχι για τη ζημιά που υφίστανται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί, αλλά, δήθεν, γιατί δε συμμετέχει και ο ΟΣΕ σ' αυτήν την εισφορά, ενώ στο ίδιο φύλλο παραλείπεται πως η απόφαση είχε ληφθεί από το ίδιο το Ταμείο στη συνεδρίασή του, της 23/3/98.

Εδώ η συμπαιγνία Υπουργείου - Ταμείου - Οργανώσεων είναι τόσο ξεκάθαρη, που μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Ας είναι, όμως, βέβαιοι και οι τρεις συνεταίροι πως οι σιδηροδρομικοί διαθέτουν και γνώση και μνήμη και πως κάποτε θα τους πληρώσουν με το νόμισμα που τους αξίζει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ