Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε τέλμα η ΕΒΟ!

Στο "μηδέν" η παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο της Μάνδρας. Υποτυπώδης η λειτουργία και στα άλλα εργοστάσια. Καμιά παραγγελία από το εξοπλιστικό πρόγραμμα - μαμούθ. Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Σε οικονομικό και παραγωγικό τέλμα έχει οδηγηθεί η Ελληνική Βιομηχανία Οπλων,εξαιτίας της κυβερνητικής τακτικής υπονόμευσής της, ενώ το μέλλον της εμφανίζεται ακόμα πιο αβέβαιο. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και ήδη στα κεντρικά γραφεία και στα εργοστάσια της Μάνδρας και του Λαυρίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Συγκεκριμένα, το σημείο - "μηδέν" αγγίζει η παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο της Μάνδρας. Στο Λαύριο υπάρχει μια υποτυπώδης λειτουργία αυτή την περίοδο από παραγγελίες προηγούμενων ετών που ολοκληρώνονται, ενώ μικρή παραγωγική δραστηριότητα υπάρχει στο εργοστάσιο του Αιγίου. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση καμιά μεγάλη παραγγελία δεν έχει δώσει φέτος στην ΕΒΟ και κάποιες που έχουν εγκριθεί, είναι μόνο στα χαρτιά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για πρώτες ύλες. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί παραπέρα, καθώς, μόλις πριν λίγες μέρες σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αποφασίστηκε εξοπλιστικό πρόγραμμα 1 τρισ. δραχμών, απ' το οποίο ούτε μια παραγγελία δεν αφορά την ΕΒΟ, ούτε και τις άλλες κρατικές αμυντικές βιομηχανίες!Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ανακοινώθηκαν καν αντισταθμιστικά οφέλη, δηλαδή στις συμβάσεις με ξένες πολυεθνικές βιομηχανίες να προβλέπεται κάποια τμήματα οπλικών συστημάτων να κατασκευαστούν απ' τις ελληνικές βιομηχανίες.

Στο μεταξύ, σε επιχειρησιακό σχέδιο που έχει ετοιμάσει ιδιωτική εταιρία, προβλέπεται συρρίκνωση του προσωπικού κατά 500 άτομα, ενώ με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της ΕΒΟ.

Για όγδοη μέρα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, στους οποίους οφείλεται η εξόφληση του Σεπτέμβρη, καθώς και τα αναδρομικά από 1ης Γενάρη. Απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια. Ετσι απ' την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι της Μάνδρας και από προχτές του Λαυρίου.

Η διοίκηση της επιχείρησης αρνείται να δεσμευτεί για την καταβολή τωνδεδουλευμένων, επικαλούμενη αδυναμία λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων! Τη στάση της διοίκησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων των κεντρικών γραφείων και ζητά άμεσα να λυθεί το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ