Κυριακή 18 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ απάντηση στα ψεύτικα διλήμματα και στους πολύμορφους εκβιασμούς, καλούνται σήμερα να δώσουν οι εργαζόμενοι, στέλνοντας και δεύτερο, ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας και καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Η αποφασιστική υπερψήφιση των αγωνιστικών, ενωτικών συνδυασμών, που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις, αποτελεί τον μόνο τρόπο ενίσχυσης της αντίστασης τους λαού από την επόμενη μέρα των εκλογών. Ο "Ρ" κάνει και σήμερα, ένα εκτενές αφιέρωμα στις επαναληπτικές νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές:

Παρουσιάζει το συγκριτικό πίνακα των αποτελεσμάτων της ΝΑΣ για όλους τους νομούς της χώρας, αναλυτικό πίνακα συγκριτικών αποτελεσμάτων στη διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά. Σ' αυτούς τους πίνακες δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης του αποτελέσματος σε ψήφους και ποσοστά, ανάμεσα τις εκλογές του 1994 και 1998, στον πρώτο γύρο και ταυτόχρονα συγκριτικά ανάμεσα στις δημοτικές εκλογές του 1998 με τις βουλευτικές εκλογές του 1996. Οι πίνακες των αποτελεσμάτων πιστοποιούν τις πρώτες εκτιμήσεις της ΚΕ του ΚΚΕ και ενδεικτικά αναφέρουμε την άνοδο στη διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά, στους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας, Αχαϊας κλπ. (σελίδα 5)

ΕΠΙΣΗΣ σε οκτώ σελίδες παρουσιάζονται αναλυτικοί πίνακες των αποτελεσμάτων στις νομαρχίες που γίνονται σήμερα εκλογές, στους 85 δήμους που δίνουν τη μάχη οι ενωτικοί αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ, αλλά και στις πρωτεύουσες και τις μεγαλύτερες πόλεις των νομών στις οποίες δεν εκλέχτηκε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο, ώστε να διευκολυνθούν οι αναγνώστες του "Ρ" στην καλύτερη παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της σημερινής αναμέτρησης (σελίδες 5 - 14)

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ που εφαρμόζεται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα από το τι "χρώμα" θα έχει αυτός που καλείται να την υλοποιήσει σε δημοτικό επίπεδο, χρειάζεται αντίπαλο. Και ο αντίπαλος υπάρχει, όπως επίσης μπορεί να υπάρξει και η έκφρασή του στο επίπεδο της δημοτικής αρχής. Τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις είναι η εγγύηση γι' αυτό. Χαρακτηριστικές οι τελευταίες δηλώσεις προς το "Ρ" μιας σειράς υποψήφιων δημάρχων που παίρνουν μέρος στη σημερινή επαναληπτική εκλογή (σελίδες 6 - 7)

ΤΑ μηνύματα των εκλογών, η κυβέρνηση και τα προγράμματα λιτότητας. Οσοι δε θέλουν να ξανακούσουν αύριο τον πρωθυπουργό να δικαιολογεί νέα αντιλαϊκά μέτρα, με το επιχείρημα "ο λαός μάς ψήφισε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας", πριν ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη ας πάρουν υπόψη τους το ρητό που - σε παραλλαγή - λέει "μετά την απομάκρυνση από... την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"... (σελίδα 36)

ΜΕ σταθερούς ρυθμούς μειώνεται το εργατικό εισόδημα τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξάνονται διαρκώς και η απασχόληση μειώνεται. Η ζοφερή αυτή εικόνα ενισχύεται συνεχώς από την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία καβάλα στο τρελό άρμα της ΟΝΕ διαμορφώνει αυτή την περίοδο έναν ακόμα προϋπολογισμό άγριας λιτότητας για το 1999,όπως ήδη έχει δηλώσει τόσο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,όσο και άλλα στελέχη της (σελίδα 35)

ΕΝΑΣ μικρόκοσμος 3.000 ετών που αρχίζει από τους αρχαϊκούς χρόνους και τελειώνει περίπου στη βενετική κατοχή βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κέρκυρα, στην αλβανική επικράτεια. Το Βουθρωτό.Κατάσπαρτο από μνημεία που η κατάσταση διατήρησής τους, αν και διαπιστώνεται καλή σε γενικές γραμμές, επιζητά ωστόσο την ανθρώπινη φροντίδα. Αυτό ισχύει τόσο για την Ακρόπολη, όσο και για τα ερείπια διαφόρων φάσεων που εκτείνονται χαμηλά και φτάνουν μέχρι το κανάλι του Βιβαρίου (σελίδα 17)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα του β' γύρου στον «902.gr» (2019-06-03 00:00:00.0)
Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Γενάρη 2015 (2015-01-26 00:00:00.0)
Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Γενάρη 2015 (2015-01-26 00:00:00.0)
Τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιούνη 2012 (2012-06-19 00:00:00.0)
Συγκριτικά αποτελέσματα εκλογών στις περιφέρειες και σε 20 μεγάλους δήμους της χώρας (2010-11-09 00:00:00.0)
Μαχητικά για τη νίκη στο δεύτερο γύρο σε 13 δήμους (2006-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ