Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται

Βροχή από πρεμιέρες έχουμε και αυτή τη βδομάδα. Αύριο ανοίγει η αυλαία του θεάτρου "Λαμπέτη",με το κοινωνικό αριστούργημα του Αντρέγιεφ "Ανθή",που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά,μετάφραση Αντώνη Βογιάζου,σκηνικά Γιώργου Πάτσα,κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Πέμη Ζούνη, Αρτό Απαρτιάν, Αννα Γεραλή, Χρήστος Ευθυμίου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Μαρί Κωνσταντάτου, Τιτίκα Νικηφοράκη, Ιάκωβος Ψαρράς.

Τρεις αδελφές, η Σάσα, η Ανθή και η Νίνα ανταγωνίζονται για την αγάπη ενός δυναμικού άντρα, του ταλαντούχου, πετυχημένου δικηγόρου Κοστομάροφ, συζύγου της Σάσας. Κύριοι πόλοι της σύγκρουσης, οι δύο πιο ισχυρές προσωπικότητες, ο Κοστομάροφ και η Ανθή. Εδώ, η σύγκρουση, πέρα από τον υπαρξιακό της χαρακτήρα, αποκτά και κοινωνικές διαστάσεις, καθώς η περήφανη, ανεξάρτητη στο χαρακτήρα Ανθή συνθλίβεται κάτω από το βάρος όχι μόνο του πάθους της και της εγωιστικής σκληρότητας του Κοστομάροφ, αλλά και της κοινωνικά υποδεέστερης θέσης της, ως μη "αποκαταστημένης" γυναίκας.

  • Αύριο, ξεκινούν οι παραστάσεις και στο θέατρο "Ιλίσια",όπου ανεβαίνει το έργο του Πολ Κλοντέλ "Ο κλήρος του μεσημεριού",σε μετάφραση Τζούλιας Τσακίρη,σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη,σκηνικά - κοστούμια Λίλης Πεζανού,μουσική Κωνσταντίνου Βήτα.Παίζουν: Στάθης Κακαβάς, Ολια Λαζαρίδου, Αρης Λεμπεσόπουλος, Στέλιος Μάινας."Ο κλήρος του μεσημεριού" είναι ένας ύμνος του απόλυτου έρωτα που ίσταται υπεράνω κάθε άλλης ιδέας, λαμπρός και εκτυφλωτικός και τόσο κυριαρχικά απομονωμένος στην απόλυτη αυτάρκεια, ώστε μοιάζει με διάπυρο ήλιο. Είναι ένα δράμα πάθους, με αδιέξοδη κατάληξη, ενώ η στιγμή της πραγματικής τελείωσης ταυτίζεται με τη στιγμή του θανάτου.
  • Η πρωτότυπη αμαξοστοιχία - θέατρο "Το τρένο του Ρουφ" επαναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την παράσταση "Λαχτάρα για κεράσια" της Αγκνιέσκα Οσιέσκα.Ο δεύτερος κύκλος των παραστάσεων αρχίζει με δύο επίσημες πρεμιέρες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου θα παρευρίσκεται ο Πολωνός σκηνοθέτης Ντανιέλ Ολμπρίχσκι.Η μετάφραση είναι της Ηρώς Μαυροειδή,η μουσική που συνοδεύει ζωντανά με πιάνο, σαξόφωνο και κιθάρα είναι του Μηνά Αλεξιάδη,τα σκηνικά της Λέας Κούση,τα κοστούμια της Ντόρας Λελούδα και οι χορογραφίες της Νατάσας Ζούκα.Η απόδοση των στίχων στα ελληνικά είναι της Αφροδίτης Μάνου.
  • Μια χορευτική πρόταση από το "Μικρό Χορευτικό Θέατρο" της Λίας Μελετοπούλου θα παρουσιαστεί για 10 μόνο παραστάσεις, στο "Εργοστάσιο",από τις 22 του Οκτώβρη. Τίτλος της παράστασης "Κλυταιμνήστρα, η ιστορία της γυναίκας που...".Η σκηνοθεσία και χορογραφία είναι της Λίας Μελετοπούλου,η μουσική επένδυση και εκτέλεση του Αλκη Καλούμενου,τα σκηνικά του Σταύρου Γανωτή και τα κοστούμια της Χριστίνας Παπούλια.Παίρνουν μέρος: Ελένη Γκασούκα, Πέρσα Σταματοπούλου, Κατερίνα Παυλάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ