Κυριακή 25 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΓΚΑΖΙΕΣ

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ζωής η οποία τελικά κατέληξε σε... γάμο. Η Toyota αύξησε το μερίδιό επί της Daihatsu από 34,5% σε 51,2% και έτσι την ενέταξε στον όμιλο των εταιριών που ελέγχει. Για την αγορά χρειάστηκαν 37 δισεκατομμύρια γιεν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Daihatsu θα πάψει να υφίσταται. Το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα σεβαστεί τον ξεχωριστό χαρακτήρα της, που είχε πέρσι κέρδη 6,8 δισ. γιεν. Η συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το 1967, εκτιμάται ότι μέσω μιας κοινής στρατηγικής θα εξασφαλίσει όχι μόνο την ύπαρξη των εταιριών, αλλά και την ενίσχυση της θέσης τους στην παγκόσμια αγορά.

ΘΕΑΜΑ,δράση και νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα πρόσφερε το ράλι του Σαν Ρέμο. Ο Τομ Μάκινεν με τη φόρα του νικητή της Φινλανδίας, μπήκε με το Mitsubishi φουριόζος και κέρδισε 9 από τις 24 ειδικές και φυσικά τον αγώνα. Πίσω του ο Πιέρο Λιάτι με το Σουμπαρού του κέρδισε 4 ειδικές, και τρίτος με ίδιο αυτοκίνητο ο Μακ Ρέι, που με τις δύο κερδισμένες ειδικές κατάφερε να επικρατήσει του Σάινθ. Ο Ισπανός οδηγός βέβαια, με την τέταρτη θέση του κατάφερε να κρατήσει, τόσο αυτός όσο και η Toyota, την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ακολουθεί ο προτελευταίος αγώνας που θα γίνει στην Αυστραλία 5 - 8 Νοέμβρη.

ΣΤΟ ΜΑΤΟ GROSSO,την καρδιά του τροπικού δάσους της Βραζιλίας, αποφάσισε να φυτέψει 10 εκατομμύρια δέντρα η Peugeot. Η εταιρία αποφάσισε την υλοποίηση αυτής της ιδέας, η οποία προέρχεται από την προβληματική πάνω στις κλιματολογικές συνθήκες, ώστε να βοηθήσει στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Για την πραγματοποίηση του στόχου η Peugeot θα συνεργαστεί με δύο διεθνείς οργανισμούς και θα επενδύσει 65 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα. Η έκταση που θα καλύψει η δεντροφύτευση είναι 12.000 εκτάρια, δηλαδή δύο φορές το Παρίσι και το μεγαλύτερο τμήμα της θα πραγματοποιηθεί τα τρία πρώτα χρόνια.

ΝΕΟ ΚΑΘΕΤΟ συγκρότημα προστέθηκε στο Δίκτυο της SEAT TEXNOKAΡ. Πρόκειται για τη "SEAT I. Μπουλέκος", η οποία βρίσκεται στη Μεταμόρφωση Αττικής και διαθέτει έκθεση 230 τμ και ένα χώρο 730 τμ. αφιερωμένο στις "after sales" (μετά την αγορά) υπηρεσίες.

ΣΤΙΣ 10.00 δίνεται η εκκίνηση του πρωταθλήματος ταχύτητας, στην πίστα των Μεγάρων. Την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πίστα ο αγώνας της Formula 3.

ΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ 40 λεπτών με όλα τα μοντέλα '99 που παρουσιάστηκαν στο Σαλόνι Μοτοσικλέτας του Μονάχου, προσφέρει το περιοδικό Moto στο τεύχος που ήδη έχει "κρεμαστεί" στα περίπτερα. Ετσι ο τυχερός αναγνώστης - τηλεθεατής μπορεί να ενημερωθεί από τώρα για όσα θα "συμβούν" στη χώρα μας τον επόμενο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ