Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Κολομβία

Αντιπροσωπεία του ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ, επέδωσε χτες διαμαρτυρία του Κόμματος στον πρέσβη της Κολομβίας στην Αθήνα για τις συνεχιζόμενες δολοφονίες και διώξεις συνδικαλιστών και λαϊκών αγωνιστών, μελών του ΚΚ Κολομβίας και της "Πατριωτικής Ενωσης".

Η διαμαρτυρία του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κολομβίας Δρ. Αντρές Παστράνα Αράνγκο, την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Κολομβίας έχει ως εξής:

"Για μια ακόμα φορά το Κόμμα μας, οι εργαζόμενοι και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι της χώρας μας, βαθιά αλληλέγγυοι με τον αγώνα του λαού της Κολομβίας για τις ελευθερίες του, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις καθημερινές δολοφονίες αγωνιστών του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για τη δολοφονία, στις 20 Οκτώβρη, του αντιπροέδρου της CUT και μέλους της απεργιακής επιτροπής των δημοσίων υπαλλήλων Jorge Ortega από παραστρατιωτικούς, μέσα στα πλαίσια της μαζικής απεργίας αόριστης διάρκειας των δημοσίων υπαλλήλων και ζητά την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Κολομβίας την άμεση και χωρίς όρους διάλυση όλων των παραστρατιωτικών οργανώσεων, την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται με δολοφονίες, βασανισμούς, εξαφανίσεις καθώς και την προστασία της ζωής του λαϊκού κινήματος και των μελών και στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κολομβίας και της Πατριωτικής Ενωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ