Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ"
Ομαδικές απολύσεις ή "λουκέτο"

Με κλείσιμο του εργοστασίου απειλεί η επιχείρηση "Κλωστήρια ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ" τους 170 περίπου εργαζομένους της, αν δεν αποδεχτούν ομαδικές απολύσεις! Την αντεργατική στάση του εργοδότη, που έχει μετατρέψει την επιχείρηση σε γκέτο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Ν. Εβρου της ΕΣΑΚ.

Η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι ο εργοδότης, αφού καρπώθηκε επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων, ωφελήθηκε από τα προνόμια που του παρείχαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και αφού ξεζούμισε τους εργαζόμενους, τώρα τους καλεί να απαντήσουν στο εκβιαστικό δίλημμα: "Εκσυγχρονισμός του εργοστασίου με 42 περίπου απολύσεις ή κλείσιμο"!Σημειώνει ότι ο εργοδότης έχει επιβάλει ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς στους εργαζόμενους "με εντατικοποίηση της δουλιάς, απειλές, τρομοκρατία, άσχημες συνθήκες εργασίας, μερική απασχόληση, 4η βάρδια και με απόλυση όσων σήκωναν κεφάλι".

Η παράταξη επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί τραγικό παράδειγμα του τι σημαίνει "Λευκή Βίβλος" και ποια είναι τα αποτελέσματα των αντεργατικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ακολουθούν πιστά οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Αναφερόμενη στη στάση του νομάρχη, που "θυμήθηκε" ξαφνικά τους εργαζόμενους της επιχείρησης, υπενθυμίζει ότι ήταν ο ίδιος που πριν ενάμιση χρόνο, απαντώντας γραπτά σε αναφορά στη Βουλή είχε πει ότι "δεν μπορεί να παρέμβει, αφού οι απολύσεις γίνονται βάσει του Ν.1387/83".

Η ΕΣΑΚ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους των "Κλωστηρίων ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ" και τους καλεί να αγωνιστούν για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά. Τέλος καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού και τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ