Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

*** ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ - ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΡΙΣΤΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Αλληλεγγύης έδωσε για δημοσίευση την ακόλουθη διακήρυξη:

"Προς τον Ελληνικό Λαό,

Πενήντα χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες υποφέρουν φρικτά στις εξορίες και στις φυλακές.

Κάθε μέρα που περνάει φτάνει κι από ένα μακάβριο μήνυμα που αναγγέλλει το θάνατο εξορίστων και φυλακισμένων.

Η κατάσταση των κρατουμένων στην Ικαρία, Αη Στράτη, Γιούρα, Μακρονήσι είναι απελπιστική. Τα πρωτοβρόχια θα ρίξουν στο κρεβάτι και θα οδηγήσουν στο θάνατο χιλιάδες εξορίστων που μένουν σε άθλιες σκηνές.

Πενήντα χιλιάδες οικογένειες εξορίστων και φυλακισμένων λιμοκτονούν γιατί χάσανε το μοναδικό τους προστάτη.

Τριακόσιες χιλιάδες και πλέον πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου έχουν συγκεντρωθεί στις μεγάλες πόλεις γυμνοί και νηστικοί, δεν έχουν πού να ακουμπήσουν το κεφάλι τους.

Αλλες χιλιάδες οικογένειες που έχασαν τον προστάτη τους στον εμφύλιο πόλεμο, έμειναν στους πέντε δρόμους. Ποτέ η πατρίδα μας δεν είχε τόσο μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Ολα τα θύματα, ανεξάρτητα σε ποια πολιτική παράταξη ανήκουν, είναι συμπατριώτες μας, είναι αδέλφια μας και πρέπει να τους συμπονέσουμε θετικά όλοι μας και πρώτη η νέα κυβέρνηση.

Ο καλύτερος - ο εθνοσωτήριος - τρόπος συμπόνοιας είναι να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος. Ο εμφύλιος πόλεμος πρέπει να σταματήσει όχι με δυναμικά μέσα, αλλά με πολιτικά. Διότι τα δυναμικά μέσα τον παρατείνουν, τον οξύνουν και τα σπασμένα τα πληρώνουν πάντα τα παιδιά του πολυβασανισμένου λαού μας, είτε είναι φαντάροι, είτε είναι αξιωματικοί, είτε είναι αντάρτες, είτε είναι χωροφύλακες, είτε είναι ΜΑΥδες ή απλοί άνθρωποι της υπαίθρου.

Ενα από τα κυριότερα πολιτικά μέσα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ποθητή γαλήνη, είναι η χορήγηση απ' τη νέα κυβέρνηση Γενικής Αμνηστίας στους οπαδούς όλων των πολιτικών παρατάξεων. Η νέα κυβέρνηση θα διαπράξει βαρύ εθνικό σφάλμα αν ακολουθήσει "την πεπατημένην οδόν" στο σοβαρό θέμα της Γενικής Αμνηστίας.

Ελληνες και Ελληνίδες

Ανεξάρτητα σε ποια πολιτική παράταξη ανήκετε ζητήστε με όλα τα νόμιμα μέσα από τη νέα κυβέρνηση: 1) Να σταματήσει τον εμφύλιο πόλεμο με πολιτικά μέσα. 2) Να χορηγήσει δίχως όρους Γενική Αμνηστία στους οπαδούς όλων των πολιτικών παρατάξεων. 3) Την ανθρώπινη περίθαλψη των 300.000 προσφύγων του εμφυλίου πολέμου με τη χορήγηση 5.000 δρ. την ημέρα σε κάθε ενήλικο πρόσφυγα. Με τη χορήγηση στέγης, φαρμάκων και τροφής για τα παιδάκια των προσφύγων. 4) Την άμεση κατάργηση των απαισίων στρατοπέδων συγκεντρώσεως των Γιούρων, του Μακρονησιού, της Ικαρίας και του Αη Στράτη. 5) Την άμεση απόλυση των εξορίστων, φυματικών, αναπήρων, γερόντων, γυναικών, παιδιών, παπάδων και βαρειά αρρώστων. 6) Την απόλυση όσων συμπλήρωσαν ένα χρόνο εξορίας. 7) Την αραίωση των εξορίστων Αη Στράτη και Ικαρίας και την κατάργηση όλων των απαγορευτικών διατάξεων εις βάρος της ομαδικής συμβιώσεως των εξορίστων και 8) Τη χορήγηση του μισθού των εξορίστων δημοσίων υπαλλήλων στις οικογένειές των και 100.000 δρ. μηνιαίου βοηθήματος στις οικογένειες των άλλων εξορίστων.

Ελληνες και Ελληνίδες,

Φθάνουν πια για την πατρίδα μας τα αίματα, οι τάφοι και τα δάκρυα. Αυτό πρέπει να το διακηρύξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο πόθος όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς είναι ένας: ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ. Οχι άλλο θέμα.

Αθήνα 8/9/47

Ο Πρόεδρος

ΑΛΚ. ΛΟΥΛΗΣ".

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ

Ο συναγ. Λούλης επεσκέφθη χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Λαδά και ζήτησε να ανασταλούν οι διώξεις που γίνονται κατά παράβαση του άρθρου 14 του Συντάγματος. Ο κ. υπουργός απάντησε ότι το ζήτημα αυτό ανάγεται στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων και ότι τάχα ρυθμίζεται από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Επίσης ο συναγ. Λούλης ζήτησε να μάθει αν αληθεύει η πληροφορία ότι ανεστάλησαν οι εκτελέσεις καταδίκων σε θάνατο από τα έκτακτα στρατοδικεία. Ο κ. Λαδάς εδήλωσε ότι δεν έχει ιδέα και ότι το ζήτημα αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Στρατιωτικών. Τέλος ο κ. υπουργός υπογράμμισε ότι τα τακτικά δικαστήρια θα εξακολουθήσουν να δικάζουν με βάση τους υφισταμένους νόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ