Κυριακή 8 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η τέχνη στην πάλη για την ειρήνη

Η τέχνη δεν μπορεί παρά να αποτελεί "γέφυρα ειρήνης" μεταξύ των λαών, να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας κόντρα στα φιλοπόλεμα σχέδια. Να ενώνει τη φωνή της με τους χιλιάδες μαχητές της ειρήνης. Σε τόπο φιλίας και καλλιτεχνικής συνεργασίας, μετατράπηκε το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων "Μελίνα Μερκούρη" (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης), "αγκαλιάζοντας" ενενήντα τρεις εικαστικούς μας δημιουργούς. "Οι εικαστικοί εκθέτουν για την ειρήνη",είναι ο τίτλος της ξεχωριστής αυτής παρουσίασης, που διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και φιλοξενείται στο ζεστό χώρο του Κέντρου. Εως και την Κυριακή 15 Νοέμβρη,ζωγραφική, γλυπτική και χαρακτική, "χρωματίζουν" με το δικό τους τρόπο, τα όνειρα και τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Αγωνίζονται με τα δικά τους "όπλα" για το δικαίωμα των λαών να ζήσουν ειρηνικά.

Με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός ενώνει, σημαντικοί μας δημιουργοί - παλαιότεροι και νεότεροι - τιμούν με το έργο τους το κίνημα της ειρήνης και τον αγώνα που αυτό διεξάγει. Εμπνέονται απ' αυτό, και παρουσιάζουν έργα γεμάτα χρώματα κι ελπίδες. Για άλλη μια φορά, οι εικαστικοί καλλιτέχνες ενισχύουν και οικονομικά το μαχόμενο και αγωνιστικό φιλειρηνικό κίνημα, διαθέτοντας έργα τους σε εκθέσεις, βοηθώντας την ΕΕΔΥΕ να βρει τους αναγκαίους πόρους για τη συνέχιση του αγώνα της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η τέχνη σμίγει αρμονικά με την πάλη για την ειρήνη. Προηγήθηκε η έκθεση του 1986 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το 1995 στο κτίριο "Κωστή Παλαμά" του Πανεπιστημίου.

Στην τωρινή παρουσίαση, που αποτελεί ένα ξεχωριστό εικαστικό γεγονός, είναι συγκινητική και μεγάλη η συμμετοχή και η προσφορά σπουδαίων καλλιτεχνών. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το σύγχρονο εικαστικό "πρόσωπο" της χώρας μας, ένα εικαστικό "παζλ", όπου ψηφίδες είναι τα ίδια τα έργα της ζωγραφικής, της χαρακτικής και της γλυπτικής. Παράλληλα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμβάλουν υλικά στο δυνάμωμα του μαχόμενου αγωνιστικού φιλειρηνικού κινήματος, της ΕΕΔΥΕ, καθώς τα έργα της έκθεσης διατίθενται προς πώληση. Η Επιτροπή Ειρήνης με την έκθεση αυτή, καλεί όλους τους αγωνιστές και τους φίλους της ειρήνης να ενισχύσουν και οικονομικά το μαχόμενο κίνημα ειρήνης στη χώρα και την περιοχή, που αγωνίζεται για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, για να μπει φραγμός στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που σπέρνουν την καταστροφή, τον πόλεμο και τη φτώχεια στους λαούς.

Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Την Κυριακή μπορείτε να την επισκεφτείτε από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Τη Δευτέρα, όλη τη μέρα η έκθεση θα είναι κλειστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ