Κυριακή 8 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τι θα είναι η ΟΝΕ;

Ο πρωθυπουργός μας, όπου κάτσει και όπου και αν βρεθεί, μιλάει για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, λες και αυτό θα αποτελέσει το παν για τον τόπο. Ομως κακά τα ψέματα, όλα τα μαντριά ίδια είναι. Γεύσεις παρόμοιες με αυτές της ΟΝΕ έχει ο ελληνικός λαός πάρει και άλλες. Πριν μπούμε στην ΕΟΚ, πριν μας μαντρώσουν για καλά, μας υπόσχονταν ότι θα περνούσαμε "ζωή χαρισάμενη", αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς για το λαό ήταν άλλη, ήταν πικρή. Στα 15 χρόνια που πέρασαν από τότε, όχι μόνο δε βελτιώθηκε η ζωή μας, αλλά όλα στη χώρα πήγαν "στραβά και ανάποδα" και φάνηκε η γύμνια σ' όλο της το μεγαλείο.

Η ανεργία έφτασε σε επικίνδυνα όρια, ενώ η ακρίβεια για όλα τα προϊόντα συνεχώς αυξάνει. Στον κοινωνικό τομέα η κατάσταση γυρίζει προς τα πίσω. Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο που με αίμα έχει κατακτηθεί, προσδοκούν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να τους κάνουν περιπλανώμενους με δουλιά λίγων ωρών το πρωί ή το απόγευμα, ανάλογα πώς βολεύει το αφεντικό! Η νοσοκομειακή περίθαλψη και η φαρμακευτική παροχή όλο και κουτσουρεύονται, με αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά να απευθύνεται κανείς στο ελεύθερο εμπόριο.

Η διαφθορά έχει πνίξει τους πάντες, δεν ξέρεις από πού θα σου 'ρθει, γιατί μέσα σ' αυτήν είναι όλοι μαζί μπλεγμένοι, κλέφτες, δολοφόνοι, σωματέμποροι, έμποροι ναρκωτικών, αστυνομία, ανίκανο και αναποτελεσματικό κράτος. Φυσικά όλη αυτή η βρωμερή πραγματικότητα δεν είναι νέο φρούτο της εποχής, είναι παλιό του καπιταλισμού και εδώ στη χώρα μας είναι η κατάληξη της σκληρής πολιτικής της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αλλά και τα εθνικά μας θέματα είδαμε να στραπατσάρονται από τους συμμάχους και εταίρους μας, έχοντας βεβαίως τους κυβερνώντες μας υπάκουα παιδιά τους.

Αυτά τα λίγα είναι μια γεύση από τα όσα "καλά" μας έφερε η ένταξή μας στην παλιά ΕΟΚ και νυν ΕΕ, που τα βιώνουμε με πολλή δυσκολία, ατενίζοντας το σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον μας.

Πιστεύω πάντως ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών έδωσαν το μήνυμα της καταδίκης, από το λαό, της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο ελληνικός λαός δεν το βάζει κάτω. Το έχει αποδείξει τόσες φορές στο παρελθόν ότι δεν ανέχεται να τον εμπαίζουν και να τον κάνουν να ντρέπεται για την πατρίδα του! Ετσι και τώρα δεν πρέπει να ανεχθεί το πολιτικό αυτό σκηνικό με στόχο την είσοδό μας στην ΟΝΕ. Το συμφέρον του είναι να αποτύχει η ΟΝΕ, για να επιτύχει η πρόοδός του και η ανεξαρτησία του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Οξυά Ιωαννίνων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ