Κυριακή 15 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Με σεβασμό και αντικειμενικότητα

Εγινε και αυτό από τα ΜΜΕ! Να μάθω τώρα, στα γεράματά μου, ότι: "...Αν κτυπούσαν οι καμπάνες των εκκλησιών της Αθήνας στις 5.3.1943, κατόπιν διαταγής του πρώην Δεσπότη Κορίνθου Δαμασκηνού, Αρχιεπισκόπου Αθηνών μετέπειτα και, τέλος, Αντιβασιλέα, οι Γερμανοί θα παρέλυαν από το φόβο τους και δε θα πραγματοποιούσαν ό,τι είχαν αποφασίσει". Δηλαδή, όπως έγινε κατά την Παλαιά Διαθήκη στην Ιεριχώ, με τον ήχο των σαλπίγγων!!

Και αναφέρονταν βεβαίως στο ιστορικό συλλαλητήριο της Αδούλωτης Αθήνας, που έγινε στις 3 Μάρτη του '43, ενάντια στη γερμανική επιστράτευση, που ματαιώθηκε χάρη στην αγωνιστική και ηρωική στάση του λαού της Αθήνας και του Πειραιά. "Και δεν ήταν λίγα τα θύματα, ήρωες εκείνης της μέρας, που θυσιάστηκαν - όπως γράφει ο σ. Καραντηνός στο χρονογράφημά του της Κυριακής 1.11.98. Η σκληρότερη μάχη στον Αλβανικό Πόλεμο δεν έστειλε τόσα παλικάρια στον Αδη, όσα η τραγική μέρα της 5ης Μάρτη 1943".Ηθελα να 'ξερα, αυτοί οι κύριοι ή κυρίες που παρουσιάζονται στα διάφορα κανάλια και προσπαθούν οι ίδιοι, ή αυτούς που επιλέγουν, να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, δεν έχουν καθόλου ντροπή και σοβαρότητα, παρόλο το σοβαροφανές ύφος που παίρνουν; Θα πεις, βέβαια, πως αυτά τα προσόντα στον καιρό μας είναι εν ανεπαρκεία.

Αυτοί ή αυτές που αναφέρουν πασίγνωστα και τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα, δε θα πρέπει στη μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν εκείνη τη μέρα να προσέχουν τι λένε;

Ας σοβαρευτούν, λοιπόν, λιγάκι οι ιθύνοντες των εκπομπών, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ιερά και όσια. Εκεί δεν παίζουμε, δε χωράει ελαφρότητα και προχειρότητα, εκεί υπάρχει σεβασμός και ιστορική αντικειμενικότητα, για να μπορούν και οι νεότεροι να έχουν την πραγματική εικόνα των γεγονότων του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα.

Επίσης θα πρέπει να καταλάβουν οι διάφοροι δημοσιογράφοι των κρατικών ΜΜΕ, ότι δεν είναι μίσθαρνα όργανα των προϊσταμένων των, αλλά υπάλληλοι όλου του ελληνικού λαού, γιατί απ' αυτόν αμείβονται και όχι από την τσέπη των προϊσταμένων τους ή των διάφορων υπουργών και του πρωθυπουργού.

Εχουν καθήκον να είναι αντικειμενικοί. Και όταν καλούν εκπροσώπους κομμάτων στις διάφορες συζητήσεις, να προσκαλούν όλους όσοι έχει εκλέξει ο λαός. Και το σοβαρότερο από όλα, να μην επιλέγουν όσους αυτοί θέλουν, να μη διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να αφήνουν τους ομιλητές να ολοκληρώνουν τις σκέψεις τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αγία Παρασκευή


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ