Κυριακή 15 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Σεισμός από το ΙΚΑ 1.540.000 Ρίχτερ

Προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγ. Γιαννόπουλο απευθύνει τη διαμαρτυρία του ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ,συνταξιούχος μουσικός του Δήμου Αριδαίας - Ν. Πέλλας. Γράφει: "Ποιος γραπτός νόμος λέγει ότι όταν κάποιος εργαστεί στο σπίτι του, όπως εγώ, θα πρέπει να πληρώσει ένσημα στο ΙΚΑ για ανύπαρκτη απασχόληση εργάτη; Στη δική μου περίπτωση, όταν το σπίτι μου έπεσε από τους σεισμούς του 1990 στην Αριδαία, πήρα δάνειο και με πολλούς κόπους ύστερα από επτά ολόκληρα χρόνια, σχεδόν το τελείωσα.

Σε όλες μου τις υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ (ένσημα των εργατών) άδεια κτλ., ήμουν εντάξει και τα πλήρωσα όλα. Επειδή όμως τέλειωσαν τα χρήματά μου και το σπίτι ήταν ακόμη ατελείωτο, αποφάσισα να ασβεστώσω το 1/3 της διώροφης οικοδομής μόνος μου και γι' αυτό έκανα υπεύθυνη δήλωση στο ΙΚΑ της Αριδαίας. Σε δυο εργάσιμες μέρες τελείωσα το σπίτι μου και αμέσως κατοίκησα με την οικογένειά μου, για να γλιτώσω από τα νοίκια. Αλλά όμως, αντί να ησυχάσω, σε λίγο ήρθε δεύτερος σεισμός, ισχυρότερος από αυτόν του '90. Ηταν ο σεισμός που ήρθε από το ΙΚΑ, με τη μορφή χρέους μου προς αυτό, ύψους 787.607 δρχ. για ένσημα που δεν πλήρωσα στο Ταμείο, των δυο ημερών προσωπικής μου δουλιάς στο σπίτι μου!!!

Εκανα ένσταση και από τότε έχω εμπλακεί σε δικαστήρια, τρία έως τώρα. Μου επιβλήθηκε η ποινή των 5 μηνών φυλάκισης, ενώ το χρηματικό ποσό του ΙΚΑ με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει μέχρι σήμερα στο ύψος του 1.540.000 δρχ.

Και τα βάσανά μου δεν τελειώνουν όμως εδώ, υπάρχει και συνέχεια, στις 2-12-1998 έχω ξανά δικαστήριο. Ισως πάω.. ισόβια ή μπορεί και να μου.. κατάσχουν το σπίτι...

... Σκέπτομαι τα χρόνια που δώσαμε όταν πολεμούσαμε τον κατακτητή για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και τη δικαιοσύνη του λαού και θλίβομαι που τώρα οι ιθύνοντες του δημόσιου βίου δε σέβονται τις ανάγκες και τους κόπους ενός ηλικιωμένου συνταξιούχου, που προσπαθεί να στεγάσει την οικογένειά του και τον εαυτό του νόμιμα,αλλά τον κυνηγούν σαν κοινό απατεώνα!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ