Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Δύο χρόνια τώρα δυναστεύει τον τόπο μας η ομ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Δύο χρόνια τώρα δυναστεύει τον τόπο μας η ομάδα των επίορκων συνταγματαρχών που με τα όπλα του ΝΑΤΟ και την άμεση υποστήριξη των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των ρεβανσιστών της Βόννης άρπαξε την εξουσία. Ο λαός βρίσκεται κάτω από συνεχή διωγμό και οδηγείται στην καταστροφή.

Η χούντα από την πρώτη στιγμή βρέθηκε απομονωμένη και η απομόνωσή της αυτή μεγαλώνει συνεχώς τόσο στο εσωτερικό της χώρας άλλο τόσο και σε διεθνή κλίμακα. Ο ελληνικός λαός δεν περιορίστηκε μόνο στο να απομονώσει τους μαύρους συνταγματάρχες. Διεξάγει αγώνα ασίγαστο. Οργανώνει και ετοιμάζει την τελική μάχη ενάντια στη φασιστική τυραννία.

Τη στιγμή που ο λαός αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στον αντιδικτατορικό του αγώνα, η μεγάλη πλειοψηφία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μένει αναποφάσιστη, δεν προχωράει σε συντονισμό της πάλης, γεγονός που αντικειμενικά μόνο τον εχθρό εξυπηρετεί. Ο αγωνιζόμενος λαός με πίκρα βλέπει να συνεχίζεται δύο χρόνια τώρα η αδικαιολόγητη αυτή στάση σειράς πολιτικών παραγόντων.

Στις πλατιές λαϊκές μάζες έχει γίνει συνείδηση το ότι είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ η συνένωση όλων των πατριωτικών αντιδικτατορικών δυνάμεων σ' ένα πανελλήνιο αντιδικτατορικό μέτωπο με κύριο στόχο το γκρέμισμα της φασιστικής δικτατορίας, την αποκατάσταση και διεύρυνση της Δημοκρατίας.

Οι προσπάθειες μονοπώλησης του αγώνα, οι αυταπάτες και η αναμονή για δήθεν "αλλαγές" που θα πραγματοποιήσουν τα αφεντικά της χούντας, η άρνηση με οποιονδήποτε τρόπο της ενότητας δράσης κατά της δικτατορίας, όχι μόνον δεν εξυπηρετούν την ιερή υπόθεση του βασανιζόμενου λαού, αλλά αποτελούν παράγοντες που βοηθούν τη συνέχιση του ελληνικού δράματος.

Το ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στην ανάγκη του αγώνα, δίνει όλες του τις δυνάμεις και ταυτόχρονα δε σταμάτησε ούτε στιγμή να καλεί όλους τους Ελληνες πατριώτες ανεξάρτητα από πεποιθήσεις να συνενωθούν στο πλατύ ΠΑΜ για να γκρεμιστεί η χούντα. Η ειλικρινής πατριωτική θέση του ΚΚΕ βρίσκει βαθιά απήχηση στον αγωνιζόμενο λαό, ο οποίος χωρίς να σταματάει τον αγώνα του καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συναισθανθούν τις ευθύνες που επωμίζονται στις κρίσιμες αυτές στιγμές και να κάνουν πράξη το πανεθνικό καθήκον - να πάρουν δραστήρια μέρος στο δύσκολο αγώνα που διεξάγει ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ