Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι σκοτεινές δυνάμεις της ντόπιας και ξένης αντίδρασης, βλέποντας το φασιστικό καθεστώς της Αθήνας να κλονίζεται κάτω από τη συνεχώς ογκούμενη πάλη και διεθνή συμπαράσταση προς τον αγωνιζόμενο λαό μας, με πρωτεργάτες ξανά τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές μαγειρεύουν πίσω από τις πλάτες του λαού διάδοχες καταστάσεις που στην ουσία δε θα διαφέρουν από τη σημερινή. Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και το ελεγχόμενο απ' αυτούς ΝΑΤΟ επιδιώκουν μ' αυτές τις λύσεις την εξασφάλιση των προνομίων τους στην Ελλάδα, τη συνέχιση του δράματος του λαού. Επιδιώκουν τη διαιώνιση της δικτατορίας καλυμμένη με κάποια δημοκρατική δήθεν επίφαση. Τα τεχνάσματα αυτά αποβλέπουν επίσης στο να κάμψουν τη λαϊκή αντίσταση και να αποφύγουν τη διεθνή απομόνωση της φασιστικής δικτατορίας.

Εκτελεστές στη φάρσα τους αυτή, οι ιμπεριαλιστές προορίζουν το παλάτι και ορισμένους πολιτικούς παράγοντες της Δεξιάς που ερωτοτροπούν με τη δικτατορία.

Ο ελληνικός λαός δύο χρόνια τώρα παλεύει για την ανατροπή της φασιστικής δικτατορίας, για την αποκατάσταση και διεύρυνση της Δημοκρατίας, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του ως την τελική νίκη και να μην επιτρέψει στους εχθρούς του να πραγματοποιήσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους. Γι' αυτό και ο λαός ενώνεται και διεξάγει όλο και πιο συντονισμένα την αντιδικτατορική πάλη του. Ο ελληνικός λαός απαιτεί από τους πολιτικούς παράγοντες όλων των αντιδικτατορικών παρατάξεων να ενωθούν σε κοινή δράση για την ανατροπή της τυραννίας.

Οι ενέργειες ορισμένων παραγόντων της Ενωσης Κέντρου στο εξωτερικό, που τείνουν στη μονοπώληση του αγώνα αγνοώντας τη δράση της συντριπτικής πλειοψηφίας των οργανωμένων δυνάμεων του εσωτερικού και εξωτερικού και επιμένοντας στην άρνηση της ενότητας δράσης όλων των αντιδικτατορικών δυνάμεων, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα του αγωνιζόμενου λαού, ζημιώνουν τον αγώνα του και βοηθούν στο να πετύχει η αντίδραση τις αντιλαϊκές της επιδιώξεις. Κάτω από τις λαθεμένες και βλαβερές αυτές τάσεις και ενέργειες, βρίσκουν στέγη και ορισμένα πρόσωπα, που ενώ ουσιαστικά ξέκοψαν από τις αρχές και το πρόγραμμα της Αριστεράς και δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους, μιλούν και ενεργούν εξ ονόματος της ΕΔΑ και του ΠΑΜ. Ο σκληρά αγωνιζόμενος λαός καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και καλεί τους φορείς αυτών των εμπνεύσεων να συναισθανθούν τις σοβαρότατες ευθύνες που επωμίζονται στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, ν' αφήσουν κατά μέρος τις στενά κομματικές και ατομικέςτους φιλοδοξίες, να εγκαταλείψουν τους ατομικούς υπολογισμούς. Ο λαός δεν είναι διατεθειμένος να συγχωρήσει κανέναν που με οποιαδήποτε δικαιολογία επιμένει στη διάσπαση των δυνάμεων της Δημοκρατίας.

Τα δυο χρόνια της φασιστικής τυραννίας έχουν πληρωθεί με λαϊκό αίμα και δάκρυ, με βάσανα και στερήσεις. Ο λαός επομένως είναι σε θέση να απαλλαγεί από το βραχνά της δικτατορίας. Κάθε διασπαστική ενέργεια αποτελεί έγκλημα σε βάρος του λαού.

Οι παρακάτω αντιστασιακές οργανώσεις εσωτερικού εκφράζοντας τα αισθήματα των οργανωμένων αντιδικτατορικών δυνάμεων και όλου του λαού, ενεργώντας με βάση τα συμφέροντα του αγώνα, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στην οργάνωση, καθοδήγηση και ενότητα δράσης όλων των δυνάμεων της χώρας που τάσσονται κατά τηςφασιστικής δικτατορίας. Θα συνεχίσουν τον αγώνα ως την τελική νίκη και ανατρέποντας τα σχέδια της αντίδρασης για μεσοβέζικες λύσεις θα αγωνιστούν μ' όλα τα μέσα για το γκρέμισμα της δικτατορίας, για την αποκατάσταση και διεύρυνση της Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την απαλλαγή απότην τυραννία και αυτόν το δρόμο καλείται ν' ακολουθήσει κάθε Ελληνας πατριώτης.

Απρίλης 1969

1) Οι οργανώσεις του ΚΚΕ στο εσωτερικό. 2) Οι οργανώσεις του ΠΑΜ: Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Αιγαίου, Κρήτης, Επτανήσου, Καβάλας, Ελευσίνας, Πάτρας, Αττικής. 3) Συνεργαζόμενοι με το ΠΑΜ πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες. 4) Οι οργανώσεις της ΕΔΑ: Αθήνας, Πειραιά, Ηπείρου, Αιγαίου, Πάτρας, Ελευσίνας. 5) Οι οργανώσεις του ΕΠΑΜ Αθήνας, Πειραιά. 6) Οι οργανώσεις της ΚΝΕ. 7) Ο Αντιδικτατορικός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών. 8) Αντιδικτατορική Ενωση Σωμάτων Ασφαλείας. 9) Η ΔΝΛ Αθήνας - Πειραιά. 10) Το ΠΑΜ Νέων 11) Οι αντιδικτατορικές οργανώσεις Γυναικών Αθήνας, Πειραιά.

Απρίλης 1969


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ