Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια χρωμάτων

Εκθεση έργων ζωγραφικής του Στάθη Βατανίδη εγκαινιάζεται την 1η τουΔεκέμβρη στην αίθουσα τέχνης "Εποχές" (Κηφισίας 263, Κηφισιά). Θα εκτεθούν είκοσι πίνακες ζωγραφικής τελάρου σε λάδι. Κρατώντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του, ο Στ. Βατανίδης μετεωρίζει τις κινήσεις του τυχαίου καθημερινού, πλάθοντας τα θέματα, καθώς τα περιφέρει σε οριακές διαστάσεις. Διαστάσεις που σηματοδοτούν μία πραγματικότητα εσωτερικής συνομιλίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη.

  • Στις 3 του Δεκέμβρη εγκαινιάζεται στην γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65), έκθεση έργων του ζωγράφου και χαράκτη Πωλ Γουόκερ.Θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα, δουλεμένα με τέμπερες πάνω σε χειροποίητο χαρτί και έγχρωμα χαρακτικά, καμωμένα με τη μέθοδο της άκουα τίντα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 του Δεκέμβρη.
  • Εργα ζωγραφικής του Αχιλλέα Δρούγκα παρουσιάζονται από την 1η του Δεκέμβρη στην αίθουσα τέχνης "έκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα). Οπως σημειώνει ο Χ. Καμπουρίδης,"έντονη η ζωγραφική ατμόσφαιρα του φωτορεαλισμού αρχικά, υπηρετεί στη συνέχεια μια θεματογραφία που μας ταξιδεύει σε άλλες εικαστικές εποχές. Ταυτόχρονα, μας μετεωρίζει διακριτικά ανάμεσα στην αληθοφάνεια του πίνακα και στη φυσική οπτική πραγματικότητα. Ωστόσο οι πίνακές του είναι, πρώτα απ' όλα, έργα που μεταδίδουν ένα συναίσθημα ομορφιάς, σιγουριάς, γαλήνης". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 του Δεκέμβρη.
  • Τη Δευτέρα στο Κέντρο Τέχνης "Πανταζίδης" (Στασινού 8), εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας του Ηλία Κοκκινόπουλου.Θα διαρκέσει έως τις 14 του Δεκέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ