Κυριακή 29 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Καθημερινή δράση και προετοιμασία για τις Ευρωεκλογές

Αξιοποιώντας τα συμπεράσματα από τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, οι ΚΟ μπορούν να δώσουν τη μάχη για τις Ευρωεκλογές, ώστε να αποτελέσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για θετικές διεργασίες, για λαϊκές συσπειρώσεις και συμμαχίες

Σε άμεση αξιοποίηση των συμπερασμάτων που κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος σχετικά με τα αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, καλεί η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ που δημοσιεύει σήμερα ο "Ριζοσπάστης". Η απόφαση επισημαίνει την ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας με τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, ώστε να παρακολουθεί όλο το Κόμμα τις διεργασίες που συντελούνται στη συνείδηση των εργαζομένων από την πολιτική μας παρέμβαση. Οι φάσεις υλοποίησης της ΟΝΕ μέσα από τα κριτήρια "σύγκλισης" με το σύμφωνο "σταθερότητας", θα εντείνουν τα αμέσως επόμενα χρόνια τις τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Η επικύρωση της Συνθήκης του Αμστερνταμ, η έναρξη της τρίτης φάσης της ΟΝΕ και των διαπραγματεύσεων με τις υπό ένταξη χώρες, η προώθηση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, η νέα χειρότερη αναθεώρηση της ΚΑΠ, το χρηματοδοτικό "πακέτο Σαντέρ", οι κρίσεις της ΕΕ για το αν μπορεί να ενταχτεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ, η εφαρμογή της Συνθήκης της Σένγκεν, αποτελούν τους βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς της ΕΕ.

Η μάχη των Ευρωεκλογών μπορεί να δώσει νέα ορμή στους λαϊκούς αγώνες, να αποτελέσει το ξεκίνημα για πιο θετικές και ουσιαστικές διεργασίες, για λαϊκές συσπειρώσεις και συμμαχίες.

Η ΚΕ εκτιμά, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατά την τριήμερη περιοδεία της στη Θεσσαλία, ότι σ' αυτές τις εκλογές υπάρχει η δυνατότητα να αναδειχτεί πιο διακριτά ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης από ριζοσπαστικές θέσεις. Να μην εγκλωβιστούν ριζοσπαστικές λαϊκές μάζες που έχουν πείρα αγώνων σε ανώδυνες κριτικές και ουτοπικές θέσεις, ότι δηλαδή είναι ρεαλιστικό να συμμορφώνεται η Ελλάδα με την ΕΕ και ταυτόχρονα ο λαός να ευημερεί. Η απάντηση των αγωνιζόμενων λαϊκών στρωμάτων και με την ψήφο πρέπει να είναι όχι στην ΟΝΕ, ναι στην αντίσταση και στην αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ