Κυριακή 29 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Θρίλερ στο RAC

Θρίλερ στο RAC Πρωταθλητής ο Μάκινεν

Εγκατέλειψε αλλά στέφθηκε πρωταθλητής. Ο Τόμι Μάκινεν την πρώτη ημέρα του Ράλι της Μεγάλης Βρετανίας δάκρυσε, όταν βρέθηκε εκτός αγώνα. Ο Κάρλος Σάινθ, βασικός διεκδικητής, έτρεχε μόνος προς τον τίτλο. Ενα χιλιόμετρο πριν το τέλος της τελευταίας ειδικής όμως, ο κινητήρας της Corolla έσπασε. Ο Σάινθ βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση. Ο Ισπανός επιχείρησε να φθάσει στον τερματισμό ακόμα και σπρώχνοντας, κάποιοι είπαν ότι τον είδαν να κλαίει. Η κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου ήταν τουλάχιστον για φέτος ένα απραγματοποίητο όνειρο.

Αντίθετα ο Μάκινεν πήρε τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο, πάντα με την ομάδα της Μιτσουμπίσι και ομολογούσε ότι το πρωτάθλημα ήρθε ανέλπιστα. Η ομάδα της Μιτσουμπίσι χάρη στην πρώτη θέση των Μπερνς - Ρέιντ συγκέντρωσε 91 βαθμούς, την ίδια ώρα η Toyota έμεινε στους 85. Η επικράτηση ήταν ολοκληρωτική. Ο Αντριου Κόβαν δήλωνε: "Είμαι στο χώρο τριάντα χρόνια. Δεν είδα ποτέ κάτι παρόμοιο. Λυπάμαι για αυτό που συνέβη στον Κάρλος και στην Toyota και πρέπει να είναι δυσβάσταχτο".

Για τους φίλους βέβαια των ράλι η εξέλιξη του RAC δεν μπορεί παρά να είναι η καλύτερη διαφήμιση, η οποία επιβεβαιώνει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στις πίστες και στις χωμάτινες διαδρομές πριν πέσει η καρό σημαία. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πίσω από τον Μπερνς, τερμάτισαν οι Κάνκουνεν και Τιερί με τα Ford Escort WRC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ