Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεγάλα χρέη, μεγαλύτερη ανοχή

Οργή και ερωτήματα προκάλεσαν σε πέντε πρώην εργαζόμενους της εταιρίας "Αριστομένης Θ. - Καρέλας ΑΒΕΕ" - η οποία εμπορευόταν ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ενώ διέθετε και ψυγεία - θαλάμους για φύλαξη διαφόρων εμπορευμάτων - οι πρόσφατες εξαγγελίες για ρύθμιση χρεών προς το ΙΚΑ και οι "κορόνες" του υπουργού Εργασίας περί... εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι εργαζόμενοι σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς και τα Μέσα Ενημέρωσης καταγγέλλουν ότι τα χρέη τής, κλειστής σήμερα, εταιρίας προς το ΙΚΑ από τον Οκτώβρη του '94 ανέρχονται σε 35.734.345 δραχμές, τα οποία με τις προσαυξήσεις έχουν υπερβεί τα 75.000.000 δραχμές! Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έχουν γίνει κατ' επανάληψη προγράμματα πλειστηριασμών, τα οποία, για άγνωστους και ανεξήγητους λόγους, έχουν ανασταλεί, χωρίς ποτέ να έχει γίνει ρύθμιση χρεών ή να πληρωθούν οι οφειλές.

Η εταιρία - η οποία διαθέτει ακίνητη περιουσία 5 δισ. δραχμών - χρωστάει και στην εφορία περίπου 50.000.000 δραχμές. Κατά περίεργο τρόπο και από την εφορία ακολουθείται η ίδια τακτική απέναντι στην εταιρία, όπως και από το ΙΚΑ.

Σειρά στον κατάλογο των "φεσωμένων" από την εταιρία παίρνουν οι πρώην εργαζόμενοί της, στους οποίους οφείλονται 40.000.000 δραχμές, χωρίς τους τόκους! Και εδώ παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα για να πάρουν τα χρήματά τους, αλλά έχουν αντιμετωπιστεί με χλευασμό και αδιαφορία.

Μετά απ' όλα αυτά δικαίως αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι: "Τελικά, πώς είναι δυνατόν κάποιοι με τόσο μεγάλα ή και μεγαλύτερα χρέη σε ένα κράτος δικαίου, να έχουν την ανοχή των υπευθύνων, ενώ κάποιοι άλλοι για ασήμαντες οφειλές να διώκονται και να διασύρονται ακόμα και με προσωποκράτηση;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ