Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 15 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σύζυγός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Κωνσταντίνου" Ηλιούπολης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στην ΠΕΑΤΑΘ.

Μαρία Μυριανθοπούλου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΓΕΝΗ,ο οποίος στην Κατοχή ήταν γραμματέας της οργάνωσης του ΕΑΜ Πλάκας, και προέδρου του Παραρτήματος Πλάκας της ΠΕΑΕΑ, φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοί του πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλάκας, 17.000 δρχ.

* * *

Ο αντιστασιακός Γιάννης Φουντόπουλος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών, στο ΚΚΕ 5.000 δρχ. στη μνήμη του ΛΑΜΠΗ ΣΑΛΑΣΙΔΗ και 5.000 δρχ. αντί για στεφάνι στον τάφο της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,που έφυγε πριν από λίγες μέρες για πάντα από κοντά μας, και αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

Μαρία Λουλέ

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΤΡΙΜΑΝΗ και του ΣΟΦΟΚΛΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ,η Νίκη Τριμάνη και η Γεωργία Δεληβοριά προσφέρουν στο Παράρτημα Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων της ΠΕΑΕΑ 20.000 δρχ.

* * *

Οι Κ. και Π., αντί για στεφάνι στην κηδεία της συζύγου του Γιώργου Φαρσακίδη και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΥΣΑΝΙΑ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Φθιώτιδας.

Νίκος Π. Χαραυγής, Λαμία

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου και του γιατρού ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αθήνας.

Κ. Ν.

* * *

Στη μνήμη των γονιών και των αδελφών τους ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΚΑΖΑΚΑ και ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ,των αδελφών τους ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ,ΑΓΓΕΛΑΣ και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,καθώς και στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς τουςΕΛΛΗΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΟΥ προσφέρουν στο ΚΚΕ: Ο Παναγιώτης Καζάκας 10.000 δρχ., η Σοφία Καζάκα 10.000 δρχ. και η Ειρήνη Βασιλείου 10.000 δρχ. προς τιμήν των ανθρώπων τους, που ως το τέλος της ζωής τους πάλευαν για τα ιδανικά και τη φιλοσοφία του ΚΚΕ.

* * *

Ο Θανάσης Κόλιας πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και αγωνιστή ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ,που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Τώνια Χαρατσίδου - Τέρψη Κολοζώφ

***

Εφυγε από τη ζωή στις 26 Οκτώβρη 1998, τάφηκε στο Κοιμητήριο Βύρωνα, όπου και έγινε το 40ήμερο μνημόσυνό του στις 29 Νοέμβρη 1998 με τη συμμετοχή συγγενών και πλήθους συναγωνιστών και φίλων, ο ΕΛΑΣίτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘ. ΑΝΔΡΟΥΚΑΚΗΣ,σε ηλικία 77 χρόνων.

Γεννήθηκε στο χωριό Γαρέα Τεγέας Αρκαδίας και ζούσε με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Οι κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους εκτέλεσαν δυο αδέρφια του και δυο θείους του, όλοι αγωνιστές ΕΑΜίτες, έκαψαν το σπίτι και ρήμαξαν τα υπάρχοντά του, φυλάκισαν μέλη της οικογένειάς του.

Ο Δ. Ανδρουκάκης υπήρξε πιστός και συνεπής λαϊκός αγωνιστής, στέλεχος του ΚΚΕ, γι' αυτό διώχτηκε με φυλακίσεις, κατατρεγμούς, βασανισμούς, εξορία.

Θανατοποινίτης στη δίκη των στελεχών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ από το Στρατοδικείο της Τρίπολης στις 3 Γενάρη 1949, το οποίο μακέλεψε 12 από το σύνολο των καταδικασθέντων, στην Τρίπολη, από τις 20 Γενάρη 1949 μέχρι την 1η Απρίλη 1949.

Στο αποτελούμενο από 577 σελίδες οδοιπορικό βιβλίο του "ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΗΡΩΩΝ", που κυκλοφόρησε το Νοέμβρη 1991, περιγράφει με λεπτομέρειες τη ζωή του, την προσφορά του στους αγώνες, τη μεγάλη δίκη του Στρατοδικείου και τελειώνει με μια περικοπή των απομνημονευμάτων του στρατηγού Μακρυγιάννη.

"...Πατρίς, να μακαρίζεις όλους τους Ελληνες, ότι θυσιάστηκαν διά σένα να σ' αναστήσουνε, και να ξαναειπωθείς άλλη μια φορά λεύτερη Πατρίδα, όπου ήσουνα χαμένη και σβησμένη από τον κατάλογο των Εθνών.

Ολους αυτούς να τους μακαρίζεις...".

Στη μνήμη του, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Νίκος Μανδράκος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ