Κυριακή 6 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
"Ικαρος '99" - Κύπελλο "ΣΑΧ"

"Ικαρος '99" - Κύπελλο "ΣΑΧ" Μεγάλη σκακιστική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα! "Χάλκινος" ο Χρ. Μπανίκας στην Ινδία

Το Σκακιστικό Περιοδικό "ΣΑΧ", ο Σκακιστικός Ομιλος Ικαρίας, η Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, οι Πανελλήνιες Ενώσεις Διαιτητών Σκακιού και Τυφλών Αθλητών, καθώς επίσης, Σύλλογοι και συνεργαζόμενοι φορείς των Διεθνών Σκακιστικών Εκδηλώσεων "Ικαρος '99", διοργανώνουν το "Κύπελλο ΣΑΧ".

Οι αγώνες θα γίνουν σε 4 φάσεις (3 προκριματικές και 1 τελική). Στην πρώτη φάση θα αγωνιστούν σκακιστές και σκακίστριες χωρίς κατηγορία ή ΕΛΟ. Στη δεύτερη με εθνικό ΕΛΟ,στην τρίτη με εθνικό τίτλο ή διεθνές ΕΛΟ και στην τέταρτη με διεθνή τίτλο. Το σύστημα αγώνων θα είναι Ελβετικό των 6 - 7 - 8 και 9 γύρων, αντίστοιχα με τις παραπάνω 4 κατηγορίες, ενώ ο χρόνος σκέψης θα είναι μισή ώρα ανά παίκτη (1η), 1 ώρα (2η), 2 ώρες (3η) και 3 ώρες (4η φάση).

Οι αγώνες για την πρώτη φάση θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο του Πανελλήνιου ΓΣ (Μαυρομματαίων 26) Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 του Δεκέμβρη 1998. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 9234.342 (κ. Ρωμύλο Χριστόπουλο) 6929.169 (κ. Πέτρο Κολυβά).

Να υπογραμμίσουμε την προσπάθεια των διοργανωτών για το συμβολικό ποσό του παράβολου συμμετοχής που ορίζεται αρχικά στις 1.000 δρχ. (500 δρχ. οι έφηβοι) και στη μη πληρωμή νέου παράβολου στο 33% που θα προκριθούν από κάθε φάση, στην ανώτερη κατηγορία!

  • Στα παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων που έληξαν στις 30.11.98 στην Ινδία, πρωταθλητές κόσμου αναδείχτηκαν ο έφηβος από το Καζακστάν Σαντβακάσοβ Ντ. με 10,5 β. στους 13 αγώνες, και η νεάνιδα από το Βιετνάμ Χοάνγκ Τ. με 10,5 β., κατακτώντας και τα χρυσά μετάλλια. Τα αργυρά μετάλλια πήραν, ο Ραντζίεβιτς Ι. 9,5 β. (Πολωνία - νεάνιδες) και ο Κινέζος Ζ. Ζανγκ 9,5 β. Μεγάλη επιτυχία (παρά το χάσιμο βαθμών στους τελευταίους γύρους γύρους) η κατάκτηση - για τρίτη φορά - του χάλκινου μεταλλίου από τον Ελληνα έφηβο Χριστόδουλο Μπανίκα με 9 βαθμούς. Ο Στέλιος Χαλκιάς 10ος με 8 β. και η Μαρία Κουβάτσου 19η με 6,5 βαθμούς.
  • Στο ατομικό πρωτάθλημα Ελλάδας γρήγορου σκακιού που έγινε 27 - 28 του Νοέμβρη στην ΕΣΟ, νικητές ήταν οι Μουτούσης Κ. και Τζούμπας Τασ. με 6 βαθμούς.
  • Στο 4ο Πρωτάθλημα Κορυφαίων Σκακιστών στα Καλάβρυτα, θα αγωνιστεί και η πολυπρωταθλήτρια από τη Γεωργία Νανά Αλεξανδρία (11 - 13 Δεκέμβρη 1998).
  • Πέθανε πρόσφατα ο GM Εφ. Γκέλερ,όπου το 1988 - 1989 (περίοδος ΕΣΣΔ), είχε διατελέσει προπονητής της Εθνικής μας ομάδας ανδρών. Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε ειδικό αφιέρωμα στο Σκακιστικό Στέκι του ΙΜ Ηλία Κουρκουνάκη (Τζαβέλα 18 - Εξάρχεια).
  • Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων διοργανώνει στο εντευκτήριό του εσωτερικό Πρωτάθλημα Δ' - Γ' - Β' και Α' κατηγοριών κάθε Σάββατο πρωί και κάθε Δευτέρα απόγευμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ