Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΠΕΑΕΑ
Με κέφι και αγωνιστικότητα

Με κέφι και ζωντάνια, οι αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης μέλη και φίλοι της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) γιόρτασαν προχτές το βράδυ (9/12/98), μια ακόμη χρονιά με αγώνες.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο μουσικό κέντρο "Τα Νησιώτικα", οι αντιστασιακοί συναντήθηκαν, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και κεφιού, με τραγούδι και χορό, ξεχνώντας τα καθημερινά προβλήματα και τις δυσκολίες. Σαν νέοι τραγούδησαν τα αντάρτικα τραγούδια και χόρεψαν δημοτικούς σκοπούς.

Η προχτεσινή εκδήλωση "άνοιξε" με ποίημα που απήγγειλε ο Βασίλης Λιόγκαρης,λογοτέχνης, και συνεχίστηκε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της ΠΕΑΕΑ Νίκου Τερζόγλου.Ο πρόεδρος της Ενωσης αναφέρθηκε στα δίκαια και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμη ως σήμερα οι αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, επισημαίνοντας την ανάγκη πλήρους ηθικής και υλικής αποκατάστασής τους. Επίσης την ανάγκη, η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει δυναμικά από τη γερμανική τις αποζημιώσεις και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Στη συνέχεια του προγράμματος το λόγο πήρε η μουσική, ο χορός και το τραγούδι. Το γλέντι είχε μόλις αρχίσει...

Στην προχτεσινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν: Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου,το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σερετάκης,ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής,ο αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Νίκανδρος Κεπέσης,εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου,της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων,καθώς και πλήθος άλλων ΕΑΜογενών Ενώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ