Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λύση, η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων

Αύριο οι εκλογές στο Επιμελητήριο. Κάλεσμα της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων"

Κάλεσμα στους οικονομολόγους απευθύνει η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων" (ΔΠΚ-Ο) να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) της Κυριακής, δίνοντας την ψήφο τους στη ΔΠΚ-Ο προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι για ένα Επιμελητήριο που θα καταξιωθεί επιτέλους ως φορέας ουσιαστικής κοινωνικής παρέμβασης, αλλά και θεσμικής κατοχύρωσης των πραγματικών επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του.

"Στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, αναφέρεται στη διακήρυξη της Κίνησης, αξιοποιήσαμε κάθε δυνατότητά μας μέσα και έξω από τα όργανα του ΟΕΕ, προκειμένου να καταστήσουμε ισχυρή και ουσιαστική τη φωνή της ΔΠΚ. Παρά τον ιδιαίτερα αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων και παρ' όλα τα πιθανά λάθη ή τις παραλείψεις μας, νομίζουμε πως ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις που είχαμε αναλάβει απέναντί σας το 1995 και ότι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας, ανεξάρτητα από το αν αυτή εκδηλώθηκε και με την ψήφο σας.

Σήμερα, πιστεύουμε ότι έχει συνειδητοποιηθεί από πολύ περισσότερους, σε σχέση με το 1995, συναδέλφους πως στα πλαίσια του ΟΕΕ λειτουργεί μια παράταξη που δε συμβιβάστηκε με την κυρίαρχη αντίληψη στη Σύνοδο της Αντιπροσωπείας και στην Κεντρική Διοίκηση, την υπεύθυνη για το σημερινό κατάντημα. Μια παράταξη, που δε σας θυμάται κάθε τρία χρόνια, παραμονές των εκλογών. Κυρίως, όμως, μια παράταξη που θέλει και μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά σε μια προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος.

Λίγο πριν τις εκλογές του Δεκέμβρη, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που προβληματίζεστε ειλικρινά για την κατάσταση εκφυλισμού στην οποία οδήγησαν το Επιμελητήριο οι άλλες δυνάμεις και να σας πούμε ότι δε ως ταιριάζει η απογοήτευση και ο αναχωρητισμός, αλλά η η συστράτευσή σας με τη ΔΠΚ για την άλλη πορεία που έχουν ανάγκη το ΟΕΕ, τα μέλη του και η κοινωνία.Απευθυνόμαστε, επίσης, ιδιαίτερα σε όλους εσάς τους νέους πτυχιούχους Ανωτάτων Οικονομικών Σχολών, τα νέα μέλη του ΟΕΕ, που βλέπετε να σας επιφυλάσσουν ένα μέλλον ανεργίας ή επαχθών όρων απασχόλησης και σας καλούμε να στηρίξετε τη μόνη δύναμη αντίστασης στο χώρο του Επιμελητηρίου. Πιστεύουμε ότι δεν έχετε ανάγκη ούτε από μεγάλα λόγια, ούτε από ανέξοδες υποσχέσεις ή προεκλογικά "προγραμματικά" πακέτα μιας χρήσης, που ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε στη σημερινή επικοινωνία μας να περιγράψουμε απλά την αληθινή εικόνα του ΟΕΕ και να καταθέσουμε απολογιστικά στην κρίση σας τη δική μας παρουσία και δράση.

Κύριο ζητούμενο,κατά τη γνώμη μας, αυτών των εκλογών είναι αν θα διαμορφώσουν όρους για ένα ΟΕΕ που θα καταξιωθεί επιτέλους ως φορέας παρέμβασης, αλλά και θεσμικής κατοχύρωσης των πραγματικών επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του. Αν θα περάσει από τη φάση της ακαμψίας σε εκείνη της συλλογικής δράσης, με μοναδικό κριτήριό της το μέγιστο δυνατό λαϊκό όφελος.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση, συγκεντρώνεται η δική μας προσοχή και νομίζουμε ότι ως μοναδική σήμερα διέξοδος προβάλλει η ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων στο ΟΕΕ, η αποφασιστική ενίσχυση της "Δημοκρατικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ Κίνησης" στα κεντρικά και τοπικά του όργανα μέσα από τις προσεχείς (σ.σ. αυριανές) εκλογές. Αλλη λύση δεν υπάρχει!".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 15 Δεκέμβρη ψηφίζουμε «Πανεπιστημονική Οικονομολόγων» (ΔΠΚ-Ο)(2019-12-14 00:00:00.0)
Μέχρι αύριο η πληρωμή συνδρομών(2001-11-01 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη οικονομολόγων(2001-10-31 00:00:00.0)
Αύριο σύσκεψη οικονομολόγων στη Λάρισα...(1998-10-30 00:00:00.0)
Σύσκεψη Οικονομολόγων Αθήνας - Πειραιά(1998-06-21 00:00:00.0)
Σύσκεψη οικονομολόγων(1997-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ