Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,η αγωνίστρια Ζηνοβία προσφέρει 5.000 δρχ. στην ΚΟ Φθιώτιδας.

* * *

Στις 30 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 9 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΣ,μέλος του ΚΚΕ από το 1941. Γεννήθηκε το 1922 στo Γεράκι της Σπάρτης. Σε ηλικία 15 χρόνων ήρθε στον Πειραιά και έπεσε στη βιοπάλη. Πήρε μέρος στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης. Μετά την Απελευθέρωση, συλλαμβάνεται και εξορίζεται στην Ικαρία, στον Αϊ - Στράτη και στο Μακρονήσι. Πάντα όρθιος και αταλάντευτος, συνέχισε τους αγώνες του ως συνδικαλιστής.

Το 1967 και πάλι βρίσκεται στη Γιάρο και στο Λακκί της Λέρου. Αφέθηκε ελεύθερος με κλονισμένη την υγεία του, για να συνεχίσει και πάλι τους αγώνες του.

Τιμώντας τους αγώνες του και τη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τα 80χρονά του 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Τρίλοφου, 5.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το "Ριζοσπάστη", και 30.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας.

Η σύζυγός του Ευαγγελία

Οι κόρες του Αντωνία και Καλλιόπη

Τα εγγόνια του Δημήτρης και Δέσποινα

* * *

Ενας μήνας πέρασε από τον ξαφνικό και άδικο θάνατο στα 44 χρόνια του, του αγαπημένου συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ.Το 1974 έγινε μέλος της ΚΝΕ και αργότερα πέρασε στο ΚΚΕ, ενώ παράλληλα ανέπτυξε κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

Εφυγε αταλάντευτος στην ιδεολογία του και τους αγώνες του για μια δικαιότερη και όχι βάρβαρη κοινωνία. Σεμνός και καθάριος. Διαπαιδαγωγούσε με τα ιδανικά και τις αξίες του κομμουνισμού.

Θα ζει μέσα από τους αγώνες μας.

Συγκεντρώσαμε και προσφέρουμε στη μνήμη του 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Βαθιού Σάμου.

* * *

Ο Γεώργιος Στεργίου προσφέρει 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ ΠΕΣΙΝΕ για τα 80χρονα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ