Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΦΗΝΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΔΕ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ

Με καινούργια αιματηρή τρομοκρατία η Κυβέρνηση Βενιζέλου - Παπανδρέου προσπαθεί να παραλύσει κάθε αντίσταση του λαού στα σχέδια για την προπαρασκευή του πολέμου και την επίθεσή της ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Και τα μπουντρούμια της Ασφάλειας γέμισαν πάλι από πατριώτες που βασανίζονται άγρια και δολοφονούνται. Στις 3 του Γενάρη την Ευαγγελία Φλωριά, αφού την εξόντωσαν με άγρια βασανιστήρια, την πέταξαν απ' το παράθυρο της Γεν. Ασφάλειας με τη γνωστή πια σε όλο το λαό ψευτιά ότι αυτοκτόνησε.

Ολος ο Μοναρχοφασιστικός Τύπος με αφρούς λύσσας επιτίθεται ενάντια στο Δημοκρατικό Κίνημα και ζητά την εξόντωση καθένα που δε θέλει τον πόλεμο, που δε δέχεται να πεθάνει της πείνας.

Ζητάν την υπαγωγή των Σωμάτων Ασφαλείας στο Γενικό Επιτελείο. Ενταση της τρομοκρατίας. Εκκαθάριση των συνοικισμών που "βράζουν" από κομμουνιστές. Η κυβέρνηση επανέφερε το Γ ψήφισμα, που άλλωστε, μόνο τυπικά αναστάλθηκε λίγο πριν απ' τις εκλογές. Κλείσαν τη δημοκρατική εφημερίδα "Δημοκρατικός". Με τα μέτρα αυτά νομίζουν ότι θα γονατίσουν το λαό. Θα χτυπήσουν το ΚΚΕ. Γελιούνται όμως οικτρά, όπως γελάστηκαν τόσες άλλες φορές. Γιατί το ΚΚΕ είναι βαθιά ριζωμένο στις καρδιές του λαού μας, γιατί εκφράζει όλους τους πόθους του για μια καινούργια Ελλάδα της Δημοκρατίας, της λευτεριάς και της ειρήνης. Κανένα μέτρο δεν μπορεί να το χτυπήσει.

Γιατί ο εργάτης που πεινά, ο άνεργος, ο ξεσπιτωμένος αγρότης που τον στέλνουν με τη βία στο καμένο του χωριό, ο υπάλληλος, ο επαγγελματίας, οι χήρες, τα ορφανά και οι ανάπηροι του πολέμου που οργάνωσαν μ' εντολή των Αμερικάνων οι ντόπιοι λακέδες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, είτε εργάτες είναι, είτε αγροτόπαιδα, είτε μαθητές και φοιτητές, ξέρουν ποιος φταίει για την κακοδαιμονία τους. Και ξέρουν πως επικεφαλής στον αγώνα τους για μια ζωή καλύτερη, χρόνια τώρα, είναι οι κομμουνιστές. Που για το ιδανικό αυτό, για την ελευθερία του λαού, δώσαν και δίνουν αφειδώλευτα το αίμα τους.

Τώρα στα μπουντρούμια της Ασφάλειας βρίσκεται και βασανίζεται μαζί με άλλους πατριώτες και ο αγνός πατριώτης σ. Ν. Μπελογιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Γύρω από τη σύλληψή του πλέξαν ολόκληρο μυθιστόρημα. Εκτόξευσαν χίλιες δυο συκοφαντίες. Ο λαός μας όμως, οι αγωνιστές, τα 'χουν ακούσει αυτά τόσες φορές ώστε δεν τους κάνουν εντύπωση.

Το ΚΚΕ που δε διαλύθηκε και δεν μπορεί ποτέ να διαλυθεί ανασυγκροτείται και θ' ανασυγκροτείται παρά τις συλλήψεις, παρά τα βασανιστήρια, παρά τις δολοφονίες των μελών και στελεχών του.

Γιατί το μαχαίρι της πείνας έφτασε στο κόκκαλο. Γιατί ο πόλεμος βρίσκεται στο κατώφλι μας. Γιατί οι κλεψιές, το ρημαδιό του δημοσίου πλούτου δεν μπορεί να το κρύψουν απ' το λαό. Κι ο λαός που μόνο στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές βλέπει τη σωτηρία του, το βοηθά, το ανασυγκροτεί.

Ας λυσσάν οι εχθροί μας. Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο μας με την απόφαση να φτάσουμε ως την τελική νίκη όσες θυσίες κι αν χρειαστεί αυτό. Κι είμαστε βέβαιοι για την τελική νίκη, γιατί στον αγώνα μας αυτόν δεν είμαστε μόνοι. Ολάκερη η προοδευτική ανθρωπότητα, 800 εκατομμύρια λαών που ανέτρεψαν την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και χτίζουν ευτυχισμένοι το μέλλον τους μας συμπαραστέκουν.

Ας μην ξεχνάν ποτέ οι λακέδες των Αμερικάνων πως το αίμα που χύνουν θα πληρωθεί μια μέρα.

Στη μακρυνή Κορέα, όπου χίλια παιδιά του λαού στάλθηκαν απ' τους δήμιους στη σφαγή, οι Σίγμαν Ρη που νόμιζαν πως με το στόλο, τ' αεροπλάνα και τα τανκς των Αμερικάνων θα μπορούσαν να υποτάξουν τον περήφανο κορεάτικο λαό, παίρνουν ένα σκληρό μάθημα. Ας το ξέρουν οι δήμιοι του τόπου μας πως με ξένες λόγχες δεν μπορούν να κρατούν για πολύ υπόδουλο ένα λαό.

Στο καινούργιο κύμα της θηριώδικης τρομοκρατίας, ο λαός μας θ' απαντήσει με την όλο και πιο μεγαλύτερη σφυρηλάτηση της ενότητάς του, στην πάλη για το ψωμί, τη λευτεριά, την ειρήνη. Και στον αγώνα αυτό οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα σταθούν και πάλι πρώτοι.

Παλεύοντας για την απελευθέρωση του σ. Μπελογιάννη και των άλλων αγωνιστών που κρατούνται και βασανίζονται στα μπουντρούμια της Ασφάλειας. Πετυχαίνοντας την ενότητα στην πάλη για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Τη δημοκρατική ενότητα για την πάλη ενάντια στον πόλεμο, για δημοκρατικές ελευθερίες και τη γενική αμνηστία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ