Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πριν από 40 μέρες, χάσαμε τον αξέχαστο σύντροφό μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΠΡΑΙΟ,μέλος του ΚΚΕ. Ηταν αγωνιστής της Μέσης Ανατολής και αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ, του οποίου παρέμεινε μέλος ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 200.000 δρχ. στη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου.

Τα μέλη της ΚΟΒ Καλύμνου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε πρόσφατα, τα ανίψια του Γιώργος και Χρήστος Ράπτης πρόσφεραν 10.000 δρχ. για την αποπληρωμή των Γραφείων της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΜΑ, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμυγδαλιών Γρεβενών.

Αργύρης Καραλιόλιος

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου μου και συζύγου μου ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ,που πέρασαν 9 μήνες από το θάνατό του. Και του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΕΥΑΚΗ,που πέθανε πριν από ένα χρόνο και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Γεωργία Σκευάκη - Αναγνωστάκη

* * *

Ο Ιάκωβος Μηναϊδης και η Παναγιώτα Μηναϊδη - Μολογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 25.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, στη μνήμη των γονιών της ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ από τις Καρούτες Δωρίδας.

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μας ΓΕΩΡΓΙΑΣ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΡΑ από Βάχλια Γορτυνίας, μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν το 1948, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ελπινίκη Καρρά - Μετζέλου

Ανδρέας Μέτζελος

* * *

Ο Χρυσόστομος και η Ντέπυ Τσακίρογλου προσφέρουν 30.000 δρχ., στα πλαίσια της πολιτικής και οικονομικής καμπάνιας της ΚΝΕ.

* * *

Στη μνήμη της ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ Καρζή - ΒΟΤΣΑΪΤΗ, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Η Κασσιανή Βοτσαϊτη γεννήθηκε στα Δολιανά Κυνουρίας. Ηταν η γελαστή παπαδοπούλα, που πίστεψε στον αγώνα και στο Κόμμα και αφιέρωσε ακούραστα τη ζωή της στα ιδανικά του αγώνα. Για ό,τι έμαθα και διδάχτηκα, την ευγνωμονώ. Ηταν η καθοδηγήτρια της ΕΠΟΝ Κυνουρίας και μας καθοδηγούσε τόσο σωστά που τη λατρεύαμε και την περιμέναμε με λαχτάρα. Βάδιζε πολλά χιλιόμετρα με τα πόδια και ποτέ δεν έλεγε "κουράστηκα". Ο,τι ξέρω από ΕΠΟΝίτικα τραγούδια, μου τα έμαθε η Κασσιανή. Διδάχτηκα πολλά για την ΕΠΟΝ, για το Κόμμα και δεν την ξέχασα.

Συντρόφισσα Κασσιανή, θα σε θυμάμαι πάντα.

Αθηνά Τσιγκάρη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ