Κυριακή 20 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Μουσείο Αθλητισμού

Μουσείο Αθλητισμού
1η Εκθεση Συλλεκτικού Σκακιστικού Υλικού
Συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη - Μουσείο Αθλητισμού - Αριστοτέλους 18 και Ερμού, το 48' Πρωτάθλημα Ελλάδας

Χτες το μεσημέρι έγιναν τα εγκαίνια της 1ης Εκθεσης Συλλεκτικού Σκακιστικού Υλικού από τον υπουργό Πολιτισμού, στο χώρο όπου διεξάγεται και το Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών 1998. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των διοργανωτών, η πρωτότυπη έκθεση Σκακιστικού Υλικού, η παράλληλη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, καθώς και η μεγάλη συμμετοχή θεατών και επισήμων, δημιούργησε ένα τέλειο σκακιστικό περιβάλλον, δίνοντας έτσι την ευχαρίστηση στους κορυφαίους σκακιστές να βλέπουν το άθλημά τους να προβάλλεται.

Χαρακτηριστική ήταν η αυθόρμητη - αλλά ανεπίσημη - δήλωση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, του ισχυρού GM Σπύρου Σκέμπρη, που είπε τα εξής: "Προτιμώ να παίζω χωρίς χρηματικά βραβεία αν είναι να αγωνίζομαι με τέτοιες θαυμάσιες συνθήκες". Να σημειώσουμε εδώ, ότι το φετινό Πρωτάθλημα δεν "υποστηρίχτηκε από χορηγούς", αλλά ούτε η ΕΣΟ αθλοθέτησε κάποιο χρηματικό ή άλλο έπαθλο για έναν τέτοιο θεσμό που διεξάγεται περίπου 48 χρόνια...

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, σημειώνονται αρκετές ισοπαλίες, στον 2ο και στον 3ο γύρο είχαμε 4 ισοπαλίες και 1 νίκη Νικολαϊδης Γ. - Στεφανόπουλος 1 - 0 και Μπανίκας - Χαλκιάς 1 - 0. Φαινόμενο που απορρέει, μάλλον από τη μη ύπαρξη αξιόλογων επάθλων...

Στον 4ο γύρο είχαμε τα αποτελέσματα: Μαστροβασίλης - Μπανίκας 0 - 1, Σκέμπρης - Παπαϊωάννου 0 - 1, Αγκνος - Μαρκίδης 1/2, Νικολαϊδης - Μαστροβασίλης 1 - 0 και Στεφανόπουλος - Γρίβας 1 - 0.

Σήμερα για τον 8ο γύρο αγωνίζονται: Μαστροβασίλης Δ. - Αγκνος, Μαρκίδης - Σκέμπρης, Νικολαϊδης - Χαλκιάς, Στεφανόπουλος - Μαστροβασίλης Α., Γρίβας - Παπαϊωάννου, ενώ ελεύθερος είναι ο Μπανίκας.

Αύριο Δευτέρα, στον 9ο γύρο αντίπαλοι είναι: Μαρκίδης - Παπαϊωάννου, Μπανίκας - Γρίβας, Χαλκιάς - Στεφανόπουλος, Μαστροβασίλης Α. - Νικολαϊδης, Σκέμπρης - Μαστροβασίλης και ελεύθερος ο Αγκνος.

Η δυναμικότητα και το ΕΛΟ του τουρνουά είναι 7 της FIDE και 2421, ενώ?οι "νόρμες" για GM και ΙΜ είναι 8 βαθμοί και 6 αντίστοιχα.

Οι αγώνες τελειώνουν την Τρίτη με τον 10ο γύρο.

  • Ανοιχτό Σκακιστικό Πρωτάθλημα για παιδιά.

Στο Περιστέρι (Δημοσθένους 12 - πλατεία Μπουρναζίου, τηλ. 5754.265 και 5737.830) τα Χριστούγεννα, η Πνευματική Στέγη Περιστερίου διοργανώνει σκακιστικό τουρνουά 28 - 29 και 30 Δεκέμβρη, ώρα 4.30. Δηλώσεις συμμετοχής Κα Εφη Σαλταμάρα. Δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν γεννηθεί από 1.1.1986 και μετά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ