Κυριακή 20 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Στάσιμα τα έργα αναδασμού στην περιοχή Πρέβεζας

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πρόσφατα στη Βουλή, σχετικά με τα δημόσια έργα, ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ από το Βουβοπόταμο Πρέβεζας γράφει: "Ο κ. Σημίτης είπε ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα γίνονται μεγάλα αναπτυξιακά έργα πολλών δισεκατομμυρίων, προς όφελος του λαού. Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: Πώς συμβαίνει σ' ολόκληρη την Ελλάδα να εκτελούνται έργα και στην περιοχή Φαναρίου Πρέβεζας, τα έργα αναδασμού να μένουν στάσιμα επί 5 συνεχή χρόνια; Η απάντηση των αρμοδίων σε μας, είναι στερεότυπα η ίδια: "Δεν υπάρχουν χρήματα"!

Ετσι η αισιοδοξία των καλλιεργητών, που χρόνια περιμένανε τον αναδασμό για την αξιοποίηση των αγροκτημάτων τους, έχει μεταβληθεί σε απογοήτευση και αγανάκτηση. Με την πραγματοποίηση των τεχνικών έργων, τα αγροτεμάχια παρ' ότι ήτανε μικρά, έγιναν ακόμη μικρότερα. Παράδειγμα: Αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων έχει τεμαχιστεί σε 4 μέρη, οπότε μπορεί κανείς να φανταστεί τι είδους καλλιέργεια μπορεί να γίνει, το κόστος υπερβαίνει το εισόδημα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η εξόντωσή μας ολοκληρώνεται με τις εξευτελιστικές τιμές, που μας επιβάλλει η Ενωμένη Ευρώπη. Μας οδηγούν κατευθείαν στην εξαθλίωση και στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών μας.

Πλύση εγκεφάλου μας κάνουν τα ΜΜΕ, με τις δηλώσεις των αρμοδίων ότι: Ο μόνος δρόμος για να σωθούμε είναι η ένταξή μας στην ΟΝΕ. Δε μας λένε όμως πώς θα συναγωνιστούμε τα προϊόντα της ΕΕ, όταν το καλαμπόκι πουλιέται 40 δρχ. το κιλό και το λίπασμα 60 δρχ. αντίστοιχα;

Για το λόγο αυτό καλούμε τους αρμόδιους, εάν πραγματικά πιστεύουν, όπως διαλαλούν, ότι η σωτηρία μας εξαρτάται από την ένταξή μας στην ΟΝΕ ισότιμα, να βοηθήσουν στη λύση των προβλημάτων μας και ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση του αναδασμού στην περιοχή μας. Διότι δε νομίζω ότι θα μας δεχτεί έτσι εξαθλιωμένους η ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ