Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Μισθολογικό αίτημα αξιωματικών ΕΑ

Η κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στη ρύθμιση της αναπροσαρμογής του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού των αξιωματικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και να αποδοθεί αυτό σ' όσους δεν παίρνουν καθόλου μέρισμα, ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο το Παράρτημα Αξιωματικών, Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης.

"Το δίκαιο αίτημά μας, που αναγνωρίζεται απ' όλους τους προκατόχους σας, μας υπόσχονταν ότι θα λυθεί με το νέο μισθολόγιο για την παλλαϊκή άμυνα. Στο παραπάνω νομοσχέδιο, υπήρχε σχετική τροπολογία, που αφορούσε τη μερισματοδότηση των παραπάνω αξιωματικών, την οποία δυστυχώς απορρίψατε με τη δικαιολογία ότι συνεπάγεται οικονομικό κόστος και εκφράσατε την ελπίδα ότι το θέμα αυτό θα ρυθμιστεί στον επόμενο προϋπολογισμό", αναφέρει η επιστολή προς τον Α. Τσοχατζόπουλο και συνεχίζει:

"Πολλοί αγωνιστές έφυγαν και φεύγουν από τη ζωή με την πικρία ότι η πολιτεία δεν τους αποκατέστησε πλήρως, παρ' ότι υπάρχει νομοσχέδιο κατατεθειμένο στη Βουλή για την ολοκληρωτική αποκατάστασή τους, επί Οικουμενικής Κυβέρνησης, το οποίο όμως δεν προωθήθηκε προς συζήτηση στη Βουλή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ