Τρίτη 29 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκσυγχρονιστική ... παράνοια

ΧΡΟΝΙΑ ...ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ τούτη που εκπνέει, ασυζητητί. Διόλου παράξενο βέβαια για μια ...εκσυγχρονιστική χρονιά. Ενδεικτικό δε του μεγέθους του προβλήματος, τούτες οι τελευταίες ημέρες.

****

Δε μιλάμε για το κρύο, που έχει παγώσει όλη τη χώρα, αυτό είναι φυσικό φαινόμενο για χειμώνα, μιλάμε για τα άλλα τα... αφύσικα.

****

Και για να εξηγηθούμε: Οι Αμερικανοί, ξαναβομβάρδισαν το Ιράκ και επιμένουν να δείχνουν το διεθνή "τσαμπουκά" τους. Οι μαθητές παρά τις γιορτινές ημέρες συνεχίζουν να είναι στο πόδι και αναμένονται νέες κινητοποιήσεις για τη λύση των σοβαρότατων προβλημάτων τους. Η εγκληματικότητα εκτινάσσεται (πάλι) στα ύψη...

***

Αυτά είναι εν ολίγοις ορισμένα από τα προβλήματα των ημερών σε διαφορετικούς τόπους και χώρους. Ομως τι βλέπουμε από την πολιτική ηγεσία και τους υποτιθέμενους "εκσυγχρονιστές" πολιτικούς κάθε χώρου;

***

Ο Σημίτης κάθεται κι ακούει κάλαντα από όποιον του τα λέει, μοιράζει μελομακάρονα και γελάει σαν τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον πλανήτη, ακόμα και τη στιγμή που δε... λέει για ακόμα μια φορά τίποτε για την υπόθεση των S - 300.

***

Ο Πάγκαλος προτείνει να... εισβάλουν αστυνομικές δυνάμεις στα σχολεία, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους, κι ο Ρέππας τα "μάσαγε" χτες, προκειμένου να τα μπαλώσει.

***

Ο Αβραμόπουλος κάνει επίδειξη μόδας στην πλατεία Κλαυθμώνος, με μοντέλα και συνολάκια, προφανώς για να δούνε οι... άστεγοι και οι εξαθλιωμένοι της πρωτεύουσας τι θα φορέσουν στο... ρεβεγιόν που θα (ξανα)κάνει στο περίφημο δέντρο του!

***

Οσο για τον Καραμανλή φροντίζει να μας διαφημίζει το πού θα κάνει τις διακοπές τους σαν κάλος οικογενειάρχης, προκειμένου να φτιάξει κι άλλο το "ίματζ" του.

***

Αυτά τα... ολίγα. Αν όλα τούτα δε συνιστούν σκηνικό παράνοιας, τότε εμείς τι να πούμε; Μάλλον θα τα... έχουμε χάσει και δεν το ξέρουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ