Κυριακή 3 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Παράγοντες κοινωνικής ανωμαλίας

Διαβάζοντας τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ότι "Οσοι δεν είναι με τον Χριστό, είναι παράγοντες ανωμαλίας", θυμήθηκα ένα περιστατικό στις φυλακές των Βούρλων το 1949, μ' έναν άλλο ρασοφόρο, τον "πατέρα" Προκόπιο Παπαθεοδώρου. Ο εν λόγω παπάς ήταν θρησκευτικός επιθεωρητής των φυλακών της χώρας, την περίοδο αυτή που τα Στρατοδικεία - θανατοδικεία δίκαζαν τους αγωνιστές του λαού μας αχόρταγα σε θάνατο, με στημένες κατηγορίες και με "πυξίδα" τον περιβόητο 509, νόμο του Εμφυλίου.

Το καλοκαίρι λοιπόν του '49 δικάζονταν ΕΠΟΝίτες της Αθήνας και ο Βασιλικός Επίτροπος του Στρατοδικείου πρότεινε για 10 αγωνιστές ποινή θανάτου. Την άλλη μέρα ήρθε στη φυλακή ο παπα - Προκόπιος να μας κάνει την καθιερωμένη λειτουργία. Μας μάζεψαν όλους σ' ένα χώρο για να μας βλέπει, όπως έλεγε και όταν τελείωσε, ένας από τους καταδικασμένους ΕΠΟΝίτες, ο Χρήστος Παπαγιαννάκης, είπε στον παπά: "Πάτερ από μας τους νέους που βλέπεις, ο Βασιλικός Επίτροπος πρότεινε 10 σε θάνατο, αφού την προηγούμενη νύχτα - όπως μας είπε - την πέρασε ξάγρυπνος, γονατιστός μπροστά στην εικόνα του Χριστού και το πρωί πήγε, μετάλαβε των αχράντων μυστηρίων και έβγαλε μετά την απόφαση. Και αυτή η απόφαση είναι, πάτερ μου, να σταλούν στο εκτελεστικό απόσπασμα δέκα νέοι που ακόμα δε γνώρισαν τη ζωή".

Και η απάντηση που πήραμε από τον ρασοφόρο όλοι οι παρευρισκόμενοι στη λειτουργία ήταν: "Η αιώνια ζωή, παιδιά μου, που θα γνωρίσετε κοντά στον Χριστό, θα είναι και η πραγματική"!!!

Μ' αυτά και πολλά άλλα παρόμοια μεταφυσικά παραμύθια, προσπαθούσαν να ξεφύγουν και να αποποιηθούν τη συμμετοχή τους στα εγκλήματα που γίνονταν σε βάρος των αγωνιστών τις μαύρες εκείνες εποχές.

Δυστυχώς, τέτοιοι ήταν πολλοί ρασοφόροι, ιδιαίτερα της ανωτέρας ιεραρχίας(δε μου έρχονται στο νου όλων τ' ονόματα) όπως Δαμασκηνός, Ιερώνυμος και τώρα μας προέκυψε και ο Χριστόδουλος.

Υποκριτές και Φαρισαίοι, όλοι στην υπηρεσία της αστικής τάξης, αντί να είναι κοντά στο λαό στο "ποίμνιο τους", όπως το αποκαλούν, και να απαλύνουν τον πόνο του και να κάνουν πράξη τα λόγια του άμβωνα. Να βρεθούν δίπλα στο λαό στον αγώνα του για την ειρήνη, στον αγώνα του ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και δίπλα στους συνταξιούχους, που πένονται με τις συντάξεις πείνας.

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, αν θέλει να τον εκτιμά το ποίμνιό του, να βγει και να πάρει θέση για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς των Αγγλοαμερικανών στη Βαγδάτη, βομβαρδισμούς που σκόρπισαν το θάνατο στον αθώο άμαχο πληθυσμό και που απροκάλυπτα οι ιμπεριαλιστές υποστήριξαν ως μέσο σωφρονισμού.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΜΙΑΤΖΗΣ

Συνταξιούχος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ