Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Με συγκίνηση και περηφάνια

Με βαθιά συγκίνηση και υπερηφάνεια το Παράρτημά μας, Πετραλώνων - Θησείου - Πάνω Σφαγείων της ΠΕΑΕΑ, την Κυριακή 13 - 12 - 98, στο Πολιτικό Μνημόσυνο που οργάνωσε, τίμησε τους ηρωικούς νεκρούς του Απελευθερωτικού Αγώνα, καθώς και όλα τα μέλη του που έφυγαν από τη ζωή σε περίοδο ειρήνης. Ο συν. Καραμπάτσος άνοιξε την εκδήλωση και ο συν. Λεχούρης με την ωραία ομιλία του - που αναφερόταν στους αγώνες και θυσίες των νεκρών μας, μας συγκίνησε. Στην εκδήλωση επίσης χαιρέτισε ο συν. Ψωμιάδης.

Παραβρέθηκαν και αποτίσανε φόρο τιμής στους νεκρούς αγωνιστές, αντιστασιακοί, συγγενείς και μαζικοί φορείς.

Το παρακάτω ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα, για να σταλεί στην κυβέρνηση, στον πρόεδρο της Βουλής, στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ:

"Εμείς που σήμερα τιμήσαμε τους νεκρούς του αντιφασιστικού αγώνα συμπαραστεκόμαστε στα λαϊκά στρώματα του λαού μας, που παλεύουν να κρατήσουν όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες προς όφελος του λαού μας.

Συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές και τους γονείς τους, που παλεύουν ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο "Αρσένη" και για να μην καταργηθεί η δωρεάν παιδεία.

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των φοιτητών, καθηγητών, εργατών, υπαλλήλων για τα δίκαια εργασιακά τους δικαιώματα.

Συμπαραστεκόμαστε στους συνταξιούχους που παλεύουν να κρατηθούν στα πόδια τους. Στους αγώνες των αγροτών, που για να τους τρομοκρατήσει η κυβέρνηση, εφεύρε τα αγροτοδικεία.

Συμπαραστεκόμαστε στους τελωνειακούς γιατί είμαστε ενάντια στην πολιτική επιστράτευση.

Τέλος, συμπαραστεκόμαστε σ' όλους τους αγωνιζόμενους που παλεύουν ν' ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς όφελος των πολυεθνικών, ξένων και ντόπιων μονοπωλίων και,

Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους υπεύθυνους παράγοντες να πάρουν μέτρα για να διδάσκεται η Ιστορία της Εθνικής μας Αντίστασης στα σχολεία, χωρίς διαστρέβλωση των αντιστασιακών γεγονότων. Να πάψουν να βεβηλώνουν τη μεγάλη αυτή ΕΠΟΠΟΙΙΑ. Πρέπει να μάθουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ποιοι αγωνίστηκαν για την Πατρίδα μας, ποιοι μπήκαν μπροστάρηδες και ποιοι έδωσαν το αίμα τους για τη συντριβή του φασισμού. Ακόμα καλούμε την κυβέρνηση να διεκδικήσει με πείσμα από τους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα μας, γιατί αυτές είναι το αίμα του λαού μας".

  • Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν 50.700 δρχ. από τους παραβρισκόμενους και 100.000 δρχ. από τον Β. Καραμπάτσο,για ενίσχυση του Παραρτήματος.
  • Τα παιδιά της ποντιακής γειτονιάς των Πάνω Παλαιών Σφαγείων πρόσφεραν στο ΚΚΕ 17.000 δρχ, χρήματα που κέρδισαν τραγουδώντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων, στη μνήμη των παλικαριών της περιοχής τους, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, δολοφονημένοι στην Κατοχή από τους κατακτητές, μπουραντάδες, χίτες και στην απελευθέρωση από τους Αγγλους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ