Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Κριτική στους χειρισμούς και ... "Εθνικό Συμβούλιο"

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο είχε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, στο πλαίσιο των συναντήσεων, που εξάγγειλε, για το θέμα της μη εγκατάστασης των ρώσικων πυραύλων "S-300" μετά από τη συναπόφαση ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Οπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο κ. Τσοβόλας και μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο και τις εκεί συναντήσεις του με πολιτικά κόμματα, προτίθεται στο επόμενο διάστημα να σηκώσει το θέμα, μάλλον "κατ' αποκλειστικότητα", μια και το θεωρεί ιδιαίτερα προνομιακό πεδίο, για τον ίδιο και τον χαρακτήρα του κόμματός του.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ επανέφερε εκ νέου την πρότασή του "να συγκληθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση Εθνικό Συμβούλιο, με την παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών και υπό την προεδρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας" και "να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλα τα κόμματα" για τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Να σημειώσουμε εδώ ότι το ΔΗΚΚΙ επανειλημμένα υποστηρίζει ότι μπορεί να χαραχτεί εθνική στρατηγική στα θέματα αυτά.

Συνεχίζοντας το σκεφτικό του, ο κ. Τσοβόλας, στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι "είναι αδιανόητο, να ματαιώνεται η εγκατάσταση των πυραύλων "S-300" στην Κύπρο, που οδηγεί ουσιαστικά σε ματαίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας - Κύπρου..." και πρόσθεσε ότι κατά την άποψη του κόμματός του, "η "πτώση" του Κυπριακού, μέσα από τη λύση Συνομοσπονδίας, θα φέρει τη διχοτόμηση και στο Αιγαίο και μεσομακροπρόθεσμα στη Θράκη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ