Σάββατο 9 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η αριστερή ιδεολογία εχθρός τους

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η Νίκη Τριανταφυλλίδη,με τον αποκλεισμό της από τις επιχορηγήσεις, ξεκινάει αύριο τις παραστάσεις στο θέατρο "Νίκης Τριανταφυλλίδη" (Στουρνάρη και Καπνοκοπτηρίου 8), με το έργο που έχει γράψει η ίδια και έχει τίτλο "Τρελλή Ελένη".

"Είναι κατά πάσα πιθανότητα" - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Νίκη Τριανταφυλλίδη - "η τελευταία φορά που παίζω θέατρο. Μπορεί σε ένα μήνα, μπορεί αύριο, το ΠΑΣΟΚ θα με βάλει στη φυλακή.Δεν έγινε ακόμη, ίσως γιατί προβάλατε το θέμα μου από τις εφημερίδες σας και σας ευχαριστώ. Θέλω να κάνω σήμερα έναν απολογισμό της σχέσης μου με το ΠΑΣΟΚ, από τότε που πρωτοπήρε την εξουσία. "Γυναικείες μορφές της ελληνικής ιστορίας" έτοιμο σίριαλ, κόβεται. "Συμμορία της Μαίρης", έτοιμο σίριαλ, κόβεται στη μέση. "Περσεφόνη" του Ρίτσου, μαγνητοσκοπημένη παράσταση, δεν προβάλλεται ποτέ. Απολύομαι από το Εθνικό και το ΚΘΒΕ. Αμέτρητες προτάσεις απορρίπτονται όλες. Κόβομαι από τις επιχορηγήσεις και τώρα θα με βάλουν φυλακή. Είναι τόσο κακοί; Τόσο άσχετοι από τα καλλιτεχνικά; Οχι. Ξέρουν πολύ καλά το συμφέρον τους. Ενα λαϊκό θέατρο δεν τους υπηρετεί.Ο λαός πρέπει να είναι απογοητευμένος από τις αριστερές ιδέες και να προσβλέπει στη σωτηρία από το ΠΑΣΟΚ. Μίλησα για το περιεχόμενο της δουλεάς μου στον Λαλιώτη, αφελής, πιστεύοντας στο πέρασμα από το Πολυτεχνείο. Εκανε πως με υποστηρίζει, αλλά αμέσως με κόβουν από τις επιχορηγήσεις. Ο κ. Λαλιώτης ξέρει ποιος είναι ο εχθρός. Η ιδεολογία της Αριστεράς. Διαχειρίζονται το δικό μας χρήμα σαν προσωπικό τους. Την άλλη βδομάδα θα στείλουν τα ΜΑΤ στους μαθητές και πριν τις εκλογές θα μας πουν "προσέξτε μην ξαναβγεί η Δεξιά" και θα ξαναθυμηθούν το σοσιαλιστικό όραμα.Τουλάχιστον όταν με βάλουν φυλακή να ξέρετε γιατί μ' έβαλαν".

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκης Τριανταφυλλίδη,μουσική επιμέλεια Ζωής Μεσσάρη,σκηνικά Βαγγέλη Παπαγιάννη,ζωγραφική σκηνικού Γιώργου Μπεγνή.Παίζουν: Νίκη Τριανταφυλλίδη, Κώστας Δελακούρας, Ζωή Μεσσάρη και Παντελής Καψάλης."Το έργο κινείται - όπως είπε η Ν. Τριανταφυλλίδη - σε επίπεδο μεταφυσικού θρίλερ, που έχοντας όμως σαν καταλύτη το χιούμορ, η ηρωίδα μοιάζει να αυτοσαρκάζεται, ενώ οι δραματικές κορυφώσεις ισορροπούν ανάμεσα στο τραγικό και το αστείο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ