Κυριακή 17 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Ο αυταρχισμός και η αλαζονεία δε θα περάσουν

Ο δρόμος προς το Γολγοθά, που η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους, με την οικονομική και νομισματική ένωση και το ΕΥΡΩ, είναι αδιανόητο να περάσει χωρίς πολιτική κοινωνικής προστασίας, που ν' αφουγκράζεται το καθημερινό αγκομαχητό των σοβαρών προβλημάτων που συγκλονίζουν κυριολεκτικά την κοινωνία.

Οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης για "εθνικές επιλογές", που επικαλείται στο μονόδρομο του "ευρωπαϊκού προσανατολισμού", πρέπει να έχουν ως βάση την ευρύτατη αποδοχή του ελληνικού λαού, των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων. Αυτών που αποτελούν τα μοναδικά "υποζύγια" της πιο βάναυσης εισοδηματικής και φορολογικής πολιτικής, που επί δώδεκα χρόνια συνεχίζεται με αόριστο χρόνο λήξης.

Και όμως η πολιτική αυτή της κυβέρνησης Σημίτη στερείται λαϊκής βάσης και αποδοχής, καθώς αυτή τη στιγμή στις επάλξεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων βρίσκονται όλες οι κοινωνικές τάξεις και τα ενδιάμεσα κοινωνικά στρώματα και ομάδες, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή.

Σίγουρα το αγωνιστικό θερμόμετρο προμηνάει θύελλα ενωτικών μαζικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Το μαχαίρι έφτασε βαθιά στο κόκαλο και η κοινωνική σύγκρουση μέσα από ένα ευρύτερο παλλαϊκό μέτωπο των αδικημένων είναι αναπόφευκτη.

Μπροστά στην καταιγίδα των επιβαρύνσεων που μας περιμένουν, μέσα από τη σκληρή εισοδηματική και φορολογική πολιτική πολλαπλών κατευθύνσεων, την πενιχρή αύξηση των συντάξεών μας για το 1999, απαντάμε με συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η γενιά μας, γενιά ζυμωμένη και ατσαλωμένη από τον πατριωτικό πόλεμο και το ΕΠΟΣ της Εθνικής Αντίστασης, δεν το βάζει κάτω, δε γονατίζει στους σύγχρονους δυνάστες του λαού. Σίγουρα θα βρει το δρόμο της ανατροπής των άθλιων αντιλαϊκών, αντικοινωνικών επιλογών της κυβερνητικής πολιτικής, που στοχεύει με την αδιάφορη στάση της στην ταπεινωτική χειραγώγηση και στη βίαιη προσαρμογή της απόγνωσης.

- Καλούμε τις οργανώσεις μας σε όλη τη χώρα να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και προετοιμασία μέσα από τις τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές για να δώσουμε το αγωνιστικό "παρών" στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19 Γενάρη, στην πλατεία Κάνιγγος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων - ΤΕΒΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ