Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"
Αγώνας για πραγματικό 35ωρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Παρέμβαση προώθησης της πολιτικής, που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πάνω στα γενικότερα προβλήματα, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Χρ. Πολυζωγόπουλος,κατά την προχτεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΚ Θεσσαλονίκης.Ειδικότερα, ζήτησε να στηριχτούν οι πρωτοβουλίες της ΓΣΕΕ για το 35ωρο, το οποίο όμως, με τον τρόπο που προβάλλεται από την πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας, ακυρώνεται. Συνεχίζοντας, δε φάνηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επαφών που θα αρχίσουν με τις εργοδοτικές οργανώσεις στις αρχές Φλεβάρη. Ακόμη, παραδέχτηκε ότι το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση του 1998 είχε μηδενικά αποτελέσματα.

"Υπερώριμο" χαρακτήρισε το αίτημα για το 35ωρο ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδης,διαφώνησε ωστόσο με τον τρόπο που τίθεται το θέμα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. "Το 35ωρο - σημείωσε - δεν είναι πανάκεια για την ανεργία, όπως πιστεύει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά το αίτημα έχει σχέση με τη μείωση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Το 35ωρο, όπως το διεκδικεί η ΓΣΕΕ, βοηθά να περάσει το πλέγμα της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων". Οι συνδικαλιστές της "ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ζήτησαν θεσμοθέτηση του 35ωρου με ενίσχυση των αποδοχών και με προϋπόθεση το πενθήμερο και 7ωρη ημερήσια εργασία. Ακόμη οι συνδικαλιστές, απαντώντας στον Χρ. Πολυζωγόπουλο, που λίγο νωρίτερα είχε καυτηριάσει τις πρωτοβουλίες για συντονισμό δράσης, τόνισαν ότι οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα ήταν φυσικό να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες, τη στιγμή που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πορεύεται στο δρόμο του συμβιβασμού.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Αβραμόπουλος,ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να μπει επικεφαλής στο συντονισμό των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας - Θράκης, πρόταση που δεν έδειξε να ενθουσιάζει τον Χρ. Πολυζωγόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ