Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΕΣΑΘΕΑ
Μια πετυχημένη γιορτή

"Καρφίτσα δεν έπεφτε" στη μεγάλη αίθουσα του Πατησιώτικου κέντρου "Αιγαίο", κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης χρονιάτικης συνεστίασης από τηνΠανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ) την περασμένη Κυριακή 17 Γενάρη.

Από νωρίς το μεσημέρι, άρχισαν να φθάνουν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ με τις οικογένειες και τους φίλους τους, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους θερμές ευχές για το νέο χρόνο και κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα τους και τη δικαίωση όλων των αιτημάτων τους.

Ευχαριστώντας τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους στην όμορφη και ζεστή αυτή γιορτή και ευχόμενος καλή διασκέδαση, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης, Δημήτρης Μαυραγάνης,άνοιξε την εκδήλωση ευχόμενος όλοι να' ναι καλά, για να ξανασυναντηθούν του χρόνου και να γλεντήσουν μαζί. Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος, μ' ένα δικό του πεζό, τους μετέφερε στην εποχή των νιάτων και των αγώνων τους, στις 23 Φλεβάρη 1943, στην ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ.

"Εμείς οι Ανάπηροι και Θύματα του πολέμου και της κατοχής, ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι προβάλλουν τα αιτήματά μας, ιδιαιτέρως το "Ριζοσπάστη" και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ που θέτει πάντα αυτά τα προβλήματά μας στη Βουλή" είπε - εκτός των άλλων - στο χαιρετισμό που έκανε και ο γεν. γραμματέας της ΠΕΣΑΘΕΑ Τάσος Λυμπερόπουλος.Χαιρέτισε επίσης στη γιορτή και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηνάς Ξεκομνηνός.

Τη βασική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Γιάννης Τσαγκάρης ο οποίος τόνισε: "Πριν ένα χρόνο δώσαμε υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε τον τίμιο και πατριωτικό μας αγώνα, πλάι στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας, για ένα καλύτερο αύριο. Πώς μπορείς - συνέχισε - να μη συνταχθείς και να μη χαιρετίσεις αυτές τις μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις, που στόχο έχουν την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη μόρφωση; Επίσης, πώς να μη στηρίξεις τους μεγάλους αγώνες των αγροτών και σταθείς ενάντια στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που απειλεί να σαρώσει τα πάντα; Ακόμη πώς μπορείς να αδιαφορείς όταν η χώρα σου γίνεται "ξέφραγο αμπέλι" και απειλούνται τα σύνορα της Εθνικής κυριαρχίας σου;

Βροντοφωνάζουμε τα αντιπολεμικά μας συνθήματα εμπρός στην αχαλίνωτη επέλαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και Μ. Ανατολή". Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΣΑΘΕΑ διευκρίνισε πως πρόκειται πολύ σύντομα η Διοίκηση θα απευθυνθεί στην πολιτική ηγεσία του τόπου για το ζήτημα της εξομοίωσης των Αναπήρων της περιόδου του Εμφυλίου και του Αντιδικτατορικού αγώνα, με τους υπόλοιπους Αναπήρους πολέμου σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος.

Στη συνέχεια κόπηκε Πρωτοχρονιάτικη πίτα, το δε καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος διανθίστηκε με αντάρτικα και λαϊκά τραγούδια που απέδωσε με μεγάλη επιτυχία το μουσικό συγκρότημα "ΙΩΝΙΑ". Στο χορό συμμετείχαν όλες οι ηλικίες, που συναγωνίστηκαν επάξια μεταξύ τους.

Παραβρέθηκαν στη συνεστίαση: Από την ΠΕΑΕΑ το Διοικητικό της Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο Ν. Τερζόγλου,από την ΠΕΑΤΑΘ ο πρόεδρος Δ. Κασούρας,από τους Αξιωματικούς ΕΑ ο γγ Μπότσης,από την ΠΟΣ - ΤΕΒΕ ο πρόεδρος Χρ. Τριάντης και πολλοί άλλοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2010-01-22 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2003-02-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-02-15 00:00:00.0)
Συνεστίαση - συνάντηση αναπήρων αγωνιστών (2001-02-23 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (1999-01-14 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (1998-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ