Κυριακή 24 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Οι... πεθερές θα μας σώσουν!

Το ακούσαμε κι αυτό: "Χρειάζεται να επιστρέψουμε τις πεθερές στο σπίτι, διότι... αποτελούν δικλείδα ασφαλείας μέσα στην οικογένεια και συμβάλλουν ευεργετικά στον ψυχισμό του παιδιού". Μάλιστα, το υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, Γρηγόρης Σιωμόπουλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, καταγγέλλοντας ότι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες της Ευρώπης και της Αμερικής ματαίωσαν την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης ενάντια στην παιδική εργασία.

Αλλά "πού το πήγαινε" ο γενικός γραμματέας του υπουργείου; Μιλώντας για τον έλεγχο της νομιμότητας της παιδικής εργασίας - που όλοι παραδέχτηκαν ότι είναι τουλάχιστο πλημμελής στην Ελλάδα - τόνισε ότι ανάμεσα σε άλλα μέτρα που πρέπει να παρθούν χρειάζεται "να συντηρήσουμε την εκτεταμένη ελληνική οικογένεια", καθώς επίσης και "να στηρίξουμε τον ηλικιωμένο στη γωνιά του". "Είναι καλύτερα - πρόσθεσε - να μισεί η νύφη την πεθερά, παρά τον άντρα". Να μιλούσε άραγε σαν ψυχίατρος που είναι ή υπεραμυνόμενος του εθνικού συστήματος κοινωνικής φροντίδας που εκπροσωπεί, και πολλά στηρίζει στον εθελοντισμό και στην οικογένεια, για να καλύψει τα κενά που αφήνει το κράτος; Εμείς θα μεταφέρουμε απλά τα σχόλια που ακούσαμε στη διάρκεια της εκδήλωσης: "Ας ρωτήσει και τις νύφες, πόσο δικλείδα ασφαλείας είναι η πεθερά"! "Πού βρισκόμαστε; στην εποχή που οι γυναίκες δεν μπορούσαν να εργαστούν έξω από το σπίτι και αναγκάζονταν να δέχονται τα πάντα από την οικογένεια του συζύγου;".

Σε λίγο θα καταργήσουν και τους παιδικούς σταθμούς, αφού μπορούν να τους υποκαταστήσουν οι ταλαίπωρες μητέρες και πεθερές, όπως τον παλιό... καλό καιρό! Πολύ βολική για την πολιτεία η επιστροφή των γυναικών στο σπίτι. Ομως οι κοινωνικές δομές και η νοοτροπία των γυναικών έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ