Κυριακή 24 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

- ΠΑΥΛΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ,εργάτη, Καβάλα: Η διεύθυνση της εφημερίδας πήρε το γράμμα σου και διευκρινίζει τα εξής: Το κείμενο του Δ. Στολίδη αναφέρεται στην πρώτη εκτέλεση που έγινε τον Ιούνη του 1947 εναντίον αγωνιστών της Εθν. Αντίστασης για "κατοχικές υποθέσεις" με αποφάσεις των Κακουργοδικείων του Μάρτη 1945.

Δεν αναφέρεται στις πρώτες του συνόλου των εκτελέσεων που έγιναν μετά από καταδίκες στρατοδικείων από την ψήφιση του Γ Ψηφίσματος την περίοδο του εμφυλίου. Γι' αυτό και δεν υπάρχει ανακρίβεια.

Το λάθος βρίσκεται μόνο στον τίτλο του άρθρου της Παρασκευής, 19 Ιούνη 1998, γιατί έτσι όπως είναι γραμμένος ("51 χρόνια από την πρώτη εκτέλεση - Σημαδιακός χρόνος για τον Εμφύλιο") δε διευκρινίζει το παραπάνω, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η λαθεμένη εντύπωση που εσείς αναφέρετε. Αρα, κανείς δεν χρειάζεται "σεμινάριο ιστορικής δεοντολογίας", όπως γράφεις. Αυτό που χρειάζεται από όλους είναι μόνο διάθεση συνεννόησης και αγάπη και κατανόηση για τους ανθρώπους που κοπιάζουν για το Κόμμα και για το "Ριζοσπάστη".

- ΚΩΣΤΑ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,Αγία Παρασκευή Αττικής: Το γραπτό σου, όπως καταλαβαίνεις, αδυνατούμε να το δημοσιεύσουμε. Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορούμε ν' ανοίξουμε διάλογο.

- ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΑΛΑΝΟ,Αθήνα: Η παρατήρησή σου, που αφορά γραπτό συντάκτη μας για την κατάσταση των Ινδιάνων στις ΗΠΑ, είναι απόλυτα σωστή.

- ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΥΚΟΥΝΑΚΗ,Ηράκλειο Κρήτης: Πήραμε το γράμμα σου με το άρθρο σου, αλλά οι εξελίξεις είναι διαφορετικές.

- ΣΤΕΛΙΟ ΒΑΓΙΩΤΗ,Κόκκινος Μύλος, Αχαρναί: Πήραμε τα κείμενά σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ